Brojne radionice NP Krka za Svjetski dan životinja

Nacionalni park Krka i ove se godine pridružuje obilježavanju Svjetskog dana životinja održavanjem brojnih edukativnih radionica u vrtićima i osnovnim školama. Djelatnici Np ‘Krka’, u suradnji s Udrugom Hyla, održat će radionice za niže razrede srednje škole i to na temu podzemlja. ‘Mali špiljari’ istaživat će špilje, pogađati sigu, i slušati legendu o zmajevoj djeci, a sve kako bi saznali više o tajanstvenom životu podzemlja i biljnim i životinjskim vrstama koje tamo obitavaju.

Vrtićki mališani zabavljat će se kroz igre ‘Ulovi me ako možeš’, ‘Najbrži krug’ te ‘Šišmišji lov’ i tako učiti o zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama našeg Nacionalnog parka.  Svjetski dan životinja koji se svake godine obilježava 4. listopada, međunarodni je dan posvećen pravima životinja i njihovu blagostanju, s posebnim naglaskom na odnos čovjeka prema životinjama i važnosti svih životinja za život na Zemlji. Proglašen je 1931. na konvenciji ekologa u Firenci da bi se istaknuo nepovoljan položaj ugroženih vrsta. Prema podacima svjetskih organizacija svaki dan izumre od 50 do 150 vrsta, a glavni uzrok ugroženosti životinjskih vrsta je čovjek.

Udruga Hyla osnovana je od strane biologa i zaljubljenika u vodozemce i gmazove koji su svojim djelovanjem željeli zaštititi navedenu skupinu životinja te podići svijest o njihovoj ugroženosti, nestanku i važnosti u ekosustavu.

Radionice će se održati po sljedećem rasporedu:

Ponedjeljak, 2. listopada u 9,35, OŠ Petra Krešimira IV.

Utorak, 3. listopada u 8,45, OŠ Petra Krešimira IV, te u 16 sati DV Cvrčak Knin i Udruga Čarobni svijet

Srijeda, 4. listopada u 8 sati, PŠ Dubravice te u 14 sati OŠ Petra Krešimira IV.

Četvrtak, 5. listopada  u 8 sati, OŠ Skradin;

Petak, 6. listopada u 10,30, PŠ Bilice.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.