Bura i snijeg otežavaju promet, kamioni stali pred Kikovicom i Delnicama

Za sve skupine vozila ponovno je od 6.15 sati otvorena autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje te od 7 sati državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, javlja Hrvatski autoklub.

Samo za osobna vozila, zbog jake bure, otvorene su autocesta Rijeka-Zagreb, između Kikovice i Delnica i Jadranska magistrala od Novog Vinodolskog do Svete Marije Magdalene.

Na Krčkom mostu zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na autocesti Draga-Šmrika i Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na pojedinim cestama u Lici i Gorskom kotaru, uključujući autocestu Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva, državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar između Zdihova i Kikovice te državnu cestu DC1 na dionici Karlovac-Slunj-Korenica-Ondić.

Trenutno nema prohodne ceste za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i obratno.

Na cestama u Gorskom kotaru i Lici ima ugaženog ili razmočenog snijega, a na pojedinim se dionicama vozi usporeno i otežano. Snijeg povremeno i mjestimice otežava promet i u zaleđu Dalmacije i dijelu Istre. Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Istri, Dalmaciji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Slavoniji. Zbog niskih temperatura u unutrašnjosti upozoravamo na mjestimičnu poledicu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.