Bura je već zatvorila autocestu i Jadransku magistralu za sve osim osobnih vozila

Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste između čvorova Sveti Rok i Maslenica dok je obilazak za ostale skupine vozila državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog. Samo osobna vozila smiju dionicom autoceste Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica te Jadranskom magistralom između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, javlja Hrvatski autoklub.

Na Jadranskoj magistrali između Bakra i Karlobaga, zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim prostorom.

Kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom  iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri, i obrnuto, voze starom cestom kroz Gorski kotar Kikovica-Delnice te dalje autocestom A6 od Delnica do Zagreba, a prema Dalmaciji mogu voziti državnom cestom Karlovac-Knin-Split ili autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog, i obrnuto.

Za sve skupine vozila otvorena je državna cesta DC1 Karlovac-Gračac-Knin-Split.

Snijeg pada mjestimice u Slavoniji, Baranji, Lici, Gorskom kotaru, dijelu središnje Hrvatske. Zimski su uvjeti na pojedinim cestama u Lici i Gorskom kotaru, uključujući državnu cestu Žuta Lokva-Senj. Na većini cesta kolnici su mokri ili vlažni i skliski. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Gorskom kotaru. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.