Bura otežava promet na autocesti, magistralom se vozi usporeno i kod Primoštena

Na Jadranskoj magistrali između Bakra i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle zbog bure, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Jak vjetar puše na dionicama autocesta A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići, pa se vozi uz ograničenje od 60 kilometara na sat te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenja brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

– Na brojnim dionicama autocesta, državnih i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi kolnika ili košnje trave, pa se zbog privremene regulacije prometa povremeno vozi u koloni ili uz zastoje. Zbog pojačanog prometa u zoni radova na Jadranskoj magistrali na ulasku u Split iz smjera Solina, kod mjesta Murvica Gornja, Primošten i Slano mogući su povremeni zastoji i vožnja u koloni – izvijestio je HAK.

Također, zbog prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici između čvorova Jankomir i Lučko, kod odmorišta Plitvice u smjeru istoka, vozi se otežano u koloni.

Bura će, inače, oslabiti već prijepodne i okrenuti na istočnjak i jugo, pri čemu će more uglavnom biti malo valovito. Ovaj će tjedan biti promjenljiv, svakodnevno uz barem poneki sunčani sat, te u ponedjeljak uz još rijetku kišu, a od utorka do petka čestu, ponegdje i obilniju.

Zaokret na jugo prije ulaska u mokri dio tjedna

(FOTO: Ilustracija/Arhiva)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.