Bura puše na mahove i iznad 70 kilometara na sat, a u nedjelju stiže južina

Snijega će ponegdje biti i danas, pa i novog tanjeg snježnog pokrivača, osobito u gorskim i istočnim krajevima, ali i mjestimice na Jadranu, gdje će vjerojatno još veće nevolje i zastoje u prometu prouzročiti većinom jaka i olujna bura, na udare i orkanska. Za vikend stiže promjena.

Na šibenskom području jutros je pretežno oblačno s vrlo jakom burom, na udare i preko 70 kilometara na sat. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 5 °C, u Skradinu, Drnišu, Pirovcu, Murteru, Jezerima i na Žirju 4, u Šibeniku, Vodicama i Primoštenu 3, na Miljevcima 2, u Kninu 1, u Oklaju i Golubiću 0, a na Promini -1 °C.

Neki danas neće moći doći do i s otoka srednjeg i južnog Jadrana, ali bi do njih mogle doći pahulje iz unutrašnjosti, nošene jakom i olujnom burom, ponegdje i s orkanskim udarima. Osim bure i promjenljive naoblake, mjestimice će još pasti i malo kiše, uglavnom oko Splita i južnije. More umjereno valovito i valovito, prema otvorenome i jače valovito. Najviša dnevna temperatura zraka na Jadranu od 4 do 9 °C.

Valovito i vjetrovito bit će na Jadranu i početkom subote, tijekom koje će bura slabjeti, a već u nedjelju će uzduž cijeloga Jadrana zapuhati jugo. S njim će dolaziti novi kišonosni oblaci – najprije na sjever, do večeri i drugdje, pa će u ponedjeljak ponovno biti često i obilnijih pljuskova i grmljavine, a i jakog vjetra koji će mijenjati smjer.

Za razliku od ranijih prognoza, najnovije su povećale vjerojatnost promjenjivog vremena do kraja mjeseca.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.