Još ništa od povratka stabilnog ljeta

Bura već danas popušta, a subota donosi nove nevolje

Od preksinoć je nad Jadranom zabilježeno više od 300 tisuća munja, ali se tijekom srijede, odmicanjem hladne fronte, vrijeme ipak postupno smirivalo, a sa sjevera se i razvedravalo. Dugotrajna stabilizacija vremena nije još na vidiku, no sunčanog će vremena sljedećih dana ipak biti dovoljno za uživanje na otvorenome, i na kopnu i na moru.

Jutro je na šibenskom području vedro uz umjeren sjeverozapadni vjetar. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Murteru i Pirovcu 20 °C, u Jezerima 19, u Šibeniku, Vodicama, i Oklaju 18, u Kninu, Drnišu, Skradinu i Zatonu 17, u Rogoznici i na Miljevcima 16, a u Bilicama i Primoštenu 13 °C.

Bura će danas u Dalmaciji oslabjeti te okrenuti na sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Nakon svježijeg jutra, danju stabilno i sunčano s popodnevnom temperaturom od 26 do 28 °C.

Sa područja Britanije se već približava nova fronta koja će potencirati razvoj plitke ciklone nad sjevernom Italijom i Genovom tijekom petka, a preko nas će se premještati kroz subotu te u noći na nedjelju.

I petak te nedjelja na Jadranu će proteći uz uglavnom suho i sunčano vrijeme. U subotu ipak nestabilnije uz česte pljuskove. Lokalno opet može biti i intenzivnijih pljuskova praćenih grmljavinom. Nakon jugozapadnog i jugoistočnog vjetra, od nedjelje će noću puhati umjerena bura, a danju sjeverozapadnjak. Ljetne će vrućine sljedećih dana uglavnom izostati.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRTVremenska prognoza by Silvio

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.