Bure tek toliko da podsjeti u kojem smo godišnjem dobu

Svjetski dan snijega u siječnju sasvim je logičan izbor, no taj dan jučer je kod nas prošao uz mizerne količine koje će sljedećih dana još okopniti. Nakon hladnijeg ponedjeljka do vikenda će ponovno biti sve toplije.

Na šibenskom području jutros je vedro uz umjeren sjeverni vjetar. Temperatura zraka u 6 sati u Šibeniku je bila 4°C. U Pirovcu, Rogoznici i Skradinu je 5, u Vodicama 3, u Drnišu i Kninu 2, a na Promini -3°C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije danas će biti pretežno sunčano. Ujutro osjetno hladnije, u Zagori i ispod 0 °C, a najviša dnevna temperatura na obali oko 10 °C, u unutrašnjosti Dalmacije niža. Prijepodnevna umjerena i jaka bura i tramuntana s olujnim udarima, poslijepodne će slabiti i okrenuti na sjeverozapadnjak.

Na Jadranu u utorak i srijedu pretežno sunčano, a umjeren sjeverozapadnjak će u utorak okrenuti na umjerenu do jaku buru. U četvrtak će pak zapuhati jugo uz porast naoblake, pri čemu je na sjevernom Jadranu mjestimice moguća i slaba kiša. Temperatura zraka u porastu, osobito dnevna.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.