Burić ne želi Bumbakov odlazak, ali ne očajava. Opet se spominje Gega Balun, i to u gradskoj Razvojnoj agenciji

Mogući odlazak Matije Bumbaka s mjesta gradskog pročelnika za gospodarstvo još visi u zraku budući da nam on i danas nije htio potvrditi, ali ni demantirati te informacije koje već neko vrijeme kruže u gradskim kuloarima.

– Čut ćemo se kad bude više informacija. Nemam komentara na tu temu – kratak je bio Bumbak.

No, u gradskoj upravi se zasad ne uzbuđuju njegovim odlaskom pa tako šibenski gradonačelnik Željko Burić kaže da je njegova želja da Bumbak ostane, ali i u slučaju odlaska ima rješenje.

– To je ‘zov tržišta’. On očito ima ponude privatnika ili će sam otvoriti svoju tvrtku. Matija i ja smo pričali o tome, ali odluke definitivno još nema. Suradnja s Matijom je bila dobra, rezultati tog odjela su vrhunski. Moja želja je da ostane, ali mogućnost zarade privatnih agencija je znantno veća. Samo mogu kazati kako nećemo smanjiti tempo privlačenja EU novca – istaknuo je Burić.

Mnogi su, pak, najavu odlaska Bumbaka povezali sa situacijom na Podima. Naime, javna je tajna da je Bumbak na čelu Poda vidio Gabrielu Gega Balun, bivšu članicu regionalnih uprava tehnoloških giganata IBM-a i Microsofta. Međutim, šef te gradske firme ostao je Jakov Terzanović, što nije odgovaralo Bumbakovim ‘tehnomenadžerskim’ tendencijama.

Ipak, ljudi s kojima smo razgovarali u HDZ-u napominju kako Bumbakov mogući odlazak apsolutno nema veze s odigranom situacijom na Podima, već je riječ o takvom ‘tajmingu’ jer je on mjesecima razmišljao o odlasku u privatne vode.

Što se tiče Gega Balun, neki nju vide na čelu potentnog gradskog Odjela kao zamjenu za Bumbaka, ali Burić staje na loptu te nam govori kako prvo treba razgovorati s njom, što on u dogledno vrijeme namjerava napraviti.

– Dogovorit ću sastanak s dotičnom stručnjakinjom da vidim postoji li želja i volja da se ona pridruži gradskoj upravi. Osoba njezinog životopisa nam je svakako potrebna da dodatno ojačamo gospodarstvo. Nikakve opcije nisu isključene – govori nam šibenski gradonačelnik.

To znači da Burić o Gegi Balun razmišlja u niz varijanti, a zasad mu je najbliža ona prema kojoj bi ona bila na čelu gradske Razvojne agencije koju bi tek trebalo osnovati. Ta agencija bi, prema Burićevim riječima, bila zamašnjak novog šibenskog gospodarstva.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.