Burić olakšao život poduzetncima u staroj gradskoj jezgri. Evo što neće morati plaćati…

Spomenička renta u staroj gradskoj jezgri bit će prepolovljena, najam štekata od studenog do travnja u Kalelargi i Masnoj ulici neće se naplaćivati, a poduzetnici iz tog dijela grada bit će oslobođeni plaćanja komunalne naknade za vrijeme trajanja radova na Poljani. Odlučeno je to nakon sastanka šibenskog gradonačelnika Željka Burića i predsjednika Obrtničke komore Šibensko-kninske županije Jose Smolića.

Nadalje, definirano je i da se visina dosadašnjeg iznosa paušalnog poreza na dohodak za privatne iznajmljivače soba, stanova i apartmana na području grada Šibenika neće mijenjati.

Grad Šibenik je tako definirao mjere za olakšanje poslovanja poduzetnicima koji posluju na području stare gradske jezgre.

– Cilj nam je poduzetnicima i obrtnicima osigurati što povoljnije uvjete poslovanja te ih potaknuti na cjelogodišnji i kontinuirani rad. Želja nam je da naša gradska jezgra živi svih 12 mjeseci te da se razvijaju aktivnosti koje nisu samo sezonskog karaktera – rekao je gradonačelnik Burić.

Smolić je zadovoljan što je gradska uprava prepoznala problem te izlazi u susret poduzetnicima.

– Ove mjere su konkretan materijalni poticaj, ali i znak da se trud poduzetnika cijeni te da je njihov doprinos zajednici vrijedan – kazao je Smolić.

Primjeni mjera prethodit će izmjene postojećih Odluka koje treba usvojiti i Gradsko vijeće Grada Šibenika u siječnju 2019. godine. Odlukom će biti preciziran i popis ulica u kojima su površine izuzete od plaćanja naknada za zakup.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.