Burić: Podrška predsjednice u našim projektima znak je da smo na dobrom putu

Boravak u Šibeniku, gdje je privremeno preselila svoj ured, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović počela je radnim sastankom s predstavnicima Šibensko-kninske županije, saborskim zastupnicima te gradonačelnicima i načelnicima u šibenskoj Gradskoj vijećnici.

Nakon jednosatnog sastanka predsjednica se vratila u ured gdje je čekaju daljnje obaveze, a sastanak su komentirali Toni Turčinov, načelnik Općine Murter-Kornati, Željko Burić, gradonačelnik Šibenika i Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik Hrasta.

– Mislim da je ovo bio dobar sastanak na kojem smo s predsjednicom razgovarali o problemima. Iznijeli smo joj najveće probleme koje imamo, od demografije, izgradnje vrtića, pomoći kod otvaranja novih radnih mjesta. Predsjednica je tu uz nas i mislim da će nam uvijek biti potpora. Mislim da nam može pomoći na način da nas oslobodi neke administracije oko Ministarstva uprave, a koja nama otežava rad i mislim da će ona tu dati ruku, kazao je Turčinov.

toni turcinov

– Predsjednica mora znati i dobre i loše strane sredine u koju dolazi i to je ono što sam ja pričao. Ja sam po prirodi čovjek koji diše optimizmom i nije dobro stalno se katastrofično odnositi. Grad Šibenik je zaista napravio značajne iskorake i to sam naglasio, ali naravno da ima područja u kojima očekuje podršku. Podrška predsjednice u kontaktima sa Vladom i ministarstvima je i te kako važna jer ona znači i potvrdu dobrog puta. Šibenski problem su veliki industrijski mastodonti bazične industrije koji su ne samo po svojoj gospodarskoj strukturi bili problem ovoga grada. Oni su bili ogromni prostori u samom gradu, a na jugi i na sjeveru su bile kasarne. Šibenik nije bio grad koji je u bivšoj državi bio određen za razvoj turizma. On je bio predodređen da tavori u šporkoj i temeljnoj industriji. To se u Šibeniku upravo promijenilo. Šibenik postaje turistički brend i on je prestrukturirao svoje gospodarstvo. Danas je to preko 98 posto malo i srednje poduzetništvo, grad koji ima najbolju industrijsku zonu dvije godine za redom, to je grad u kojem gospodarstvo i dalje čini 30 posto ukupnih financijskih prihoda, a turizam 17 posto. Kad govorimo o ostanku mladih ljudi tu je visoko obrazovanje gdje ja tražim podršku za grad Šibenika, kazao je Burić.

buric

– Na ovom sastanku je gradonačelnik Šibenika iznio netočne podatke vezane uz demografsku situaciju u Šibeniku. Grad Šibenik, što je gradonačelnik pokušao ovaj put sakriti, je grad na Jadranskoj obali sa daleko najgorom demografskom situacijom i on je ovaj put iznio krive podatke predsjednici pokušavajući situaciju prikazati boljom nego što je. Šibenik je od 1991. godine izgubio 25 posto stanovništva i ne postoji niti jedan grad na Jadranskoj obali ovog reda veličine koji je u goroj situaciji. Situaciju se predsjednici pokušalo prikazati značajno boljom nego što zapravo jeste, odnosno da joj se, ja ću reći, lagalo navođenjem krivih podataka, kazao je Zekanović.

sastanak1 sastanak2 sastanak3

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.