Burić srušio natječaj za Rezalište. Izvođači za muliće tražili drvo iz Indonezije vrijedno 800 tisuća kuna

Natječaj za izgradnju pet mulića na plaži Brodarica, odnosno za konačan dovršetak plaže na Rezalištu, poništili su u gradskoj upravi, otkrio nam je šibenski gradonačelnik Željko Burić. Naime, izvornim projektom je za taj zahvat predviđeno oko milijun i pol kuna, no došla je samo jedna ponuda koja je bila znatno viša od tog iznosa, stoga su se u gradskoj upravi odlučili na legalno poništenje natječaja.

– Budući da je ponuda iznad projektantske cijene i naših sredstava, jedino preostalo nam je bilo poništiti natječaj. Ući će se u reviziju projekta i prilagoditi realnim cijenama na tržištu. Moram reći da ovo pokazuje činjenicu da se sektor građevinarstva oporavio. Projekt će se prilagoditi, ne u volumenu, već u materijalima, da ga svedemo unutar troškova – rekao nam je Burić.

Kako neslužbeno doznajemo, navodno je, među ostalima, problem bio u izboru drva od kakvog će mulići biti sagrađeni. Riječ je o drvenoj građi koja se može nabaviti samo u Indoneziji i košta nevjerojatnih 800 tisuća kuna. Također, najmanje 60 dana bi bilo potrebno za transport tog drva, što je nadležnima u gradskoj upravi bilo neprihvatljivo.

Dakle, projekt će se izmijeniti u manjim stavkama te će uskoro biti raspisan novi natječaj na koji će se, nada se Burić, javiti više izvođača.

– Po proceduri javne nabave, vidjet ćemo od trenutka potpisivanja ugovora do onoga što je predviđeno za trajanje radova, kad ćemo krenuti s radovima. Odlučit ćemo hoćemo li krenuti s radovima pa nastaviti u jesen, ili će se početi i završiti. Taj dio plaže se nalazi na vrhu i može se fizički odvojiti od kupača i tijekom ljeta – objasnio je šibenski gradonačelnik te dodao da će i ugostiteljski objekti ove sezone biti u funkciji, premda je bilo govora da su se dogodili određeni problemi s natječajima.

Inače, riječ je o mulićima na vrhu rta plaže. Bit će fiksni i obloženi drvom te iskorišteni za kupače. S njih se može skakati u more, sunčati se na njima, a također će biti vizualno atraktivni. Isto tako, bit će dorađena ulazna rampa za invalide, jer se pokazalo da su tamo valovi prejaki i onemogućavaju ulaz invalidima. Bit će napravljen još jedan zid i pregrada na odbojkaškom igralištu, jer jak vjetar raznosi pijesak s odbojkaškog igrališta.

Podsjetimo, radovi na plaži Brodarica su kasnili pa su još u srpnju tamo bili bageri i radnici. Službeno je otvorena 20. srpnja, a posljednji sadržaji, što se tiče gradske uprave, tamo će niknuti najkasnije do kraja ove godine. Ukupna cijena kupališta s uređenim objektima je oko 11 milijuna kuna.

Kraj radova na gradskoj plaži. Pet drvenih mulića za konačan izgled Rezališta

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.