Burić u komunalnu infrastrukturu ulaže 18,6 milijuna kuna: Evo što će sve u gradu biti uređeno

Ukupno 18,6 milijuna kuna namjerava uložiti šibenska gradska uprava u komunalnu infrastrukturu sljedeće godine. Vidljivo je to iz materijala za sljedeću sjednicu Gradskog vijeća, a jedna od točaka je i ona o uređenju gradske infrastrukture.

Za gradnju podzemne garaže na Poljani iz proračuna je predviđeno osam milijuna kuna, dok je za drugu fazu uređenja ‘Rezališta’ osigurano 1,4 milijuna kuna. Na uređenje ostalih plaža gradska uprava će potrošiti 1,5 milijuna kuna. Od ostalih projekata, tu su još i uređenje reciklažnog dvorišta, kao i uređenje pristupnog puta prema Mrdakovici.

Za javne površine bit će izdvojeno oko 3,3 milijuna kuna, a najviše za uređenje okoliša u gradskoj četvrti Šubićevac, i to oko milijun kuna. Među ostalim, s pola milijuna kuna bit će rekonstruirani i dograđeni nogostupi na cjelokupnom gradskom području, a s 900 tisuća kuna uređena dječja i sportska igrališta.

Za nerazvrstane ceste predviđeno je oko 1,9 milijuna kuna. S milijun kuna bit će sufinancirana cesta od Lozovca prema Nacionalnom parku Krka, s 400 tisuća kuna uredit će se Ulica sedmog kontinenta u Šibeniku, a s 500 tisuća kuna bit će izgrađen novi prometni izlaz na Vidicima.

Za javnu rasvjetu rezervirano je u proračunu 1,8 milijuna kuna. Od toga, za izgradnju javne rasvjete na šibenskoj rivi oko 1,4 milijuna kuna te za gradnju javne rasvjete u gradskim četvrtima i mjesnim odborima 480 tisuća kuna.

Novac za uređenje komunalne infrastrukture je namjenski, stoga će biti namaknut iz komunalnog doprinosa i komunalne naknade, kao i naknade iz koncesije na pomorskom dobru.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.