Službeni posjet

Burić u Skopju: ‘Grad Šibenik s Makedonijom njeguje izvrsne odnose’

Gradonačelnik Željko Burić u službenom je posjetu gradu Skopju gdje se danas susreo s tamošnjim gradonačelnikom Petrom Šilegovim. Na sastanku dvojice gradonačelnika nazočili su direktor Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole, pročelnica UO za društvene djelatnosti Mirjana Žurić, diplomat i član udruge Hrvatsko-makedonska tangenta Ljupčo Arsovski te predstavnici Zajednice Hrvata u Makedoniji.

– Grad Šibenik s Makedonijom njeguje izvrsne odnose posredstvom udruge Hrvatsko-makedonska tangenta koja svake godine na otoku Zlarinu organizira međunarodne književne susrete te ugošćuje brojne makedonske književnike. Vjerujem kako i na drugim poljima  ima prostora za jačanje suradnje, a ovi susreti svakako će otvoriti nove mogućnosti – istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.

Izaslanstvo Grada Šibenika, u sklopu posjete Skopju sastalo se i sa direktorom Agencije za promociju turizma LjupčomJanevskim, koji je istaknuo kako je makedonskim turistima Šibenik  atraktivna destinacija.

– Zadnjih godina u kontinuitetu bilježimo porast broja turističkih dolazaka i broja noćenja. More i sunce su samo dio naše ponude, kvalitetni sadržaji, kulturna baština, prirodne ljepote, eno i gastro ponuda su  aduti za stvaranje cjelogodišnjeg turizma na šibenskom području – kazao je direktor TZ grada Šibenika Dino Karađole.

U sklopu posjete Skopju planiran je obilazak tamošnjeg Kliničkog centra i Sveučilišta American College (UACS)  te  susret s rektorom Marjanom Bojadzijevim.

Također, delegacija Grada Šibenika održat će sastanak s direktorom Agencije za iseljenike Nikolom Šalavarinovim te potpredsjednikom makedonske vlade i ministrom unutarnjih poslova Oliverom Spasovskim, a posjetit će i makedonski Parlament gdje će se susresti sa zastupnikom i predstavnikom Hrvatske zajednice u Republici Sjevernoj Makedoniji Rubinom Zemonim.

U Kulturno-informativnom centru u Skopju u utorak, 15. listopada nazočit će koncertu šibenskih kantautora koji također borave u Skopju u organizaciji Hrvatsko-makedonske tangente koju vode Milena i Sašo Georgievski.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.