Čak 300 studenata sa prestižnih stranih sveučilišta proučavat će biološku raznolikost NP Krka

Tijekom lipnja i srpnja 300 studenata sa prestižnih stranih sveučilišta iz 18 zemalja sudjeluje u programu istraživanja biološke raznolikosti u Nacionalnom parku Krka.

Međunarodni kamp organiziran je u suradnji tvrtke BIOTA j.d.o.o. koja djeluje kao gospodarski subjekt Hrvatskog instituta za biološku raznolikost i britanske tvrtke Operation Wallacea Ltd prestižnog Oxfordskog sveučilišta. Opći cilj programa je pružanje studentima s različitih svjetskih sveučilišta i visokih škola mogućnost održavanja prirodoslovne prakse kroz terenski rad. Studenti imaju na raspolaganju znanstveno-istraživačke kampove na petnaest najljepših prirodnih lokaliteta diljem svijeta. U društvu tropskih krajeva kao što su Peru, Honduras, Tajland i drugi, od 2017. godine se nalazi i Hrvatska.

Kako bi se javnost upoznala s terenskim radom studenata i izuzetno vrijednim međunarodnim projektom, u Osnovnoj školi Kistanje u petak će biti predstavljeno stručno vođenje medija do različitih lokacija istraživanja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.