Čak 31 tvrtka i obrt iz županije od Ministarstva dobili 1,34 milijuna kuna za razvoj turizma

Ukupno 1,34 milijuna kuna bit će uloženo u projekte usmjerene ka podizanju turističkog gospodarstva diljem Šibensko-kninske županije, zahvaljujući programu ‘Konkurentnost turističkog gospodarstva’ Ministarstva turizma koje je u sklopu programa dodijelilo ukupno 24 milijuna kuna za 485 projekata diljem Hrvatske.

Program je sastavljen od četiri mjere od kojih svaka ima različitu namjenu sufinanciranja.

Iz mjere A, koja podupire povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude hotela, 80 tisuća kuna dobio je vodički Radin d.o.o., dok je 110 tisuća kuna pripalo Olympiji Vodice. DF Agencija iz Prvić Luke dobila je 80 tisuća kuna, Hotel Borovnik u Tisnom 100 tisuća, a Krapano d.o.o. s Krapnja 50 tisuća kuna.

Među kampovima i kamp odmorištima, 50 tisuća kuna dobio je Školjić d.o.o. iz Jezera, dok je Zelenoj luci d.o.o. iz Tisnog pripalo 80 tisuća kuna.

U kategoriji ostalih ugostiteljskih objekata za smještaj, iz naše županije po 40 tisuća kuna dobili su Solis Ortus iz Murtera te TDM Nekretnine iz Grebaštice, a Colonia d.o.o. s Murtera dobila je 50 tisuća kuna.

Čak sedam obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz Šibensko-kninske županije dobilo je po nekoliko desetaka tisuća kuna. Među njima su OPG Ante Čupić iz Drniša koji je dobio 40 tisuća kuna, OPG Slobodan Skračić s Murtera 50 tisuća, isto kao i Perica Ivan iz Oklaja i Braka d.o.o iz Šibenika, dok je po 30 tisuća kuna dobio OPG Mirko Reljić iz Knina, Mirko Mudronja s Murtera, te OPG Gracija Požar iz Knina.

Za razvoj posebnih oblika turizma kao što su ciklo-turizam, aktivni i pustolovni turizam, rafting, stijene za penjanje, vidikovci, adrenalinski parkovi i tako dalje, 30 tisuća kuna otišlo je Hrvatskom klubu putnika iz Šibenika, isto kao i Obrtu Nora iz Primoštena te murterskom Obrtu D&E gradnja. Obrtu Falcro iz Šibenika i GTR sa Zlarina pripalo je po 40 tisuća kuna, Astrape usluge s Murtera dobile su 20 tisuća, dok je rogoznički obrt En Ten Tini dobio 40 tisuća kuna. Nadalje, po 40 tisuća kuna dobili su i obrti Mišjak iz Prvić Luke, MB Torcida s Murtera, te Perkov MCML iz Vodica.

Iz mjere C, kojom se sufinanciraju medicinski uređaji za spašavanje i oživljavanje, te prijevoz vode trgovačkim društvima i obrtima koji se bave hotelskom industrijom na otocima bez vodovoda, Marina Hramina s Murtera i Krapano d.o.o. s Krapnja dobili su svaki po 24.583 kune, a Marini Šibenik pripalo je 13 tisuća kuna.

Šibenska Medicinska grupa d.o.o. dobila je čak 75 tisuća kuna iz mjere D koja se odnosi na Hrvatski otočni proizvod i njegovu prepoznatljivost. Važno je za naglasiti i kako se Medicinska grupa našla među četiri tvrtke ili obrta u cijeloj Hrvatskoj koji su dobili sredstva iz te mjere.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.