Ceste Šibenik s 12 kamiona cijelu noć čistile prometnice. Danas će ih soliti

Snijeg koji je sinoć padao na širem kninskom i drniškom području stvorio je jutros tanji snježni pokrivač koji je u Kninu prema mjerenju od 7 sati visok četiri centimetra, a na kijevskom području visina snijega se kreće oko 10 centimetara. Snijega je zabijelio i šire drniško područje, a pado je tijekom noći i na području Boraje.

Zimska služba cesta Šibenik od sinoć je na terenu i trenutno su svi cestovni pravci u našoj županiji prohodni.

kijevo

– Cijelu noć radili smo na drniškom i kninskom području s 12 kamiona. Sve su ceste jutros prohodne. Najteže je bilo na potezu od Polače do Vrlike i na području oko graničnog prijelaza Strmica gdje je palo 25 do 30 centimetara snijega. Na ostalim cestama bilo je tek dva do tri centimetra. Radnici će nakon što se kratko odmore početi s posipanjem solju jer se ponovno očekuju noćni minusi i mogućnost stvaranja poledice, kazao je Ante Pijuk, tehnički direktor Cesta Šibenik.

Tijekom noći oborine su prestale uz raskidanje naoblake, a u nastavku dana prevladavati će djelomice do pretežno oblačno vrijeme uz slabu buru i sjeverozapadnjak i temperature zraka od 2 do 8 uz obalu i od -1 do 6°C u zaleđu.

knin2 knin3

Foto: Ante Vukorepa

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.