Ceste zatvorene za kamionski promet: Bura na Jadranu i snijeg u Gorskom kotaru

Bura s olujnim udarima za sva vozila osim osobnih zatvorila je od 16 sati autocestu između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državnu cestu Maslenica-Zaton Obrovački te još ranije Jadransku magistralu od Novog Vinodolskog do Svete Marije Magdalene, javljaju iz Hrvatskog autokluba.

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom te ostala vozila bez propisane zimske opreme na autocesti A6 između Kikovice i Bosiljeva, državnoj cesti kroz Gorski kotar, između Zdihova i Kikovice te državnoj cesti na dionici Karlovac-Gračac.

Na cestama u Gorskom kotaru i Lici ima ugaženog ili razmočenog snijega, a na pojedinim se dionicama vozi usporeno i otežano.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski od kiše u Istri, Dalmaciji, sjevernoj i središnjoj Hrvatskoj te u Slavoniji. Zbog niskih je temperatura na vlažnim dijelovima kolnika u unutrašnjosti moguća poledica.

Iz HAK-a vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) od Bakra do Novog Vinodolskog promet je zabranjen za I. i II. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom, a na Krčkom mostu i autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika zabrana je za I. skupinu – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.