Četvero Europljana uspješno završilo stažiranje u našoj županiji

????????????????????????????????????

U ožujku ove godine Šibensko-kninska županija je zajedno s Javnom ustanovom Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, Gradom Šibenikom i Nacionalnim parkom Krka, odabrala četvero mladih Europljana za tromjesečno profesionalno i jezično usavršavanje.

Na stažiranje su stigli Julia Albert-Varela, biologinja iz Barcelone koja je svoje tromjesečno stažiranje obavljala u Nacionalnom parku Krka, Elena-Mihaela Ogrezeanu, ekonomistica iz Bruxellesa koja je svoje stažiranje obavljala u Upravnom odjelu za gospodarstvo Grada Šibenika te Tatiana Malchair, prevoditeljica iz Liegea i Andre Goulart, politolog s Azora, koji su svoje profesionalno usavršavanje odradili u Javnoj ustanovi razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

Stažisti su u protekla tri mjeseca uz svakodnevno profesionalno usavršavanje, uspješno završili i tečaj hrvatskog jezika za početnike u Pučkom otvorenom učilištu Libar,  sudjelovali u brojnim kulturnim aktivnostima koje je za njih organizirala Šibensko-kninska županija. Mladi Europljani imali su priliku posjetiti Nacionalni park Krku i Nacionalni park Kornate, planinariti na Dinari s Planinarskim društvom Mihovil, posjetiti otoke Zlarin, Prvić i Žirje te još brojne druge lokacije, a sve kako bi se što bolje upoznali s kulturno-povijesnom baštinom Šibensko-kninske županije.

Župan Pauk čestitao je ovom prilikom mladim stažistima na uspješno završenom profesionalnom i jezičnom usavršavanju te aktivnom sudjelovanju u programu razmjene mladih Eurodyssee. Pozvao ih je da svoja lijepa iskustva u našoj županiji i sudjelovanju u programu Eurodyssee ne zaborave te ih prenose i dalje te ostanu tako naši mladi ambasadori.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.