Cijeli sljedeći tjedan policija u lovu na prebrze vozače, a u srijedu 24 sata non-stop kontrole

Policija će tijekom sljedećeg tjedna provesti ciljanu akciju usmjerenu na nadzor brzine, sukladno Planu aktivnosti organizacije Europske mreže prometne policije-TISPOL na području država Europske unije. U srijedu, 3. travnja akcija će biti intezivirana kroz 24-satni pojačani nadzor brzine.

Tijekom provođenja akcije policija će kontinuirano, na maksimalno mogućem broju lokacija, temeljem vlastite prosudbe, statističkih pokazatelja za naše područje i dostavljenih lokacija po prijedlozima građana, provoditi pojačani nadzor brzine, a sve u cilju podizanja razine sigurnosti cestovnog prometa.

Na nužnost ovakve akcije u prometu upućuje činjenica da je broj prometnih nesreća uzrokovanih neprilagođenom brzinom kretanja vozala, u protekla dva mjeseca ove godine porastao u odnosu na njihov broj u odnosu na isto razdoblje prošle godine, tako da su u prva dva mjeseca ove godine na području Policijske uprave šibensko-kninske zabilježeno ukupno 64 takve prometne nesreće, od kojih tri prometne nesreće sa smrtno stradalim osobama, 22 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 39 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

I broj smrtno stradalih i ozlijeđenih veći je nego lani. U tim prometnim nesrećama tri osobe su smrtno stradale, sedam je teže, a 24 osobe su lakše ozlijeđene.

Samo u prva dva mjeseca ove godine utvrđeno ukupno 1.576 prekršaja nepropisne brzine, što je za 17,3 posto više od broja utvrđenih prekršaja u istom razdoblju prošle godine, kada su zabilježena 1.343  takva prekršaja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.