Cijeli tjedan policija u lovu na prekršitelje: Brzina uzrok 45 nesreća u protekla tri mjeseca

Akciju suzbijanja prekršaja nepropisne brzine Policijska uprava šibensko-kninska provodit će od 16. do 22. travnja, a 24-satni pojačanog nadzora brzine od 6 sati 18. travnja do 6 sati 19. travnja. Riječ je o Planu aktivnosti organizacije Europske mreže prometne policije-TISPOL-a na području država Europske unije.

Uz te akcije, a radi podizanja razine sigurnosti u prometu na našem području, prema Planu preventivno-represivnog postupanja u cestovnom prometu Policijske uprave šibensko-kninske u ponedjeljak 16. travnja između 12 i 18 sati na našem području će se intenzivnije provesti ciljana akcija u prometu usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila.

U ovom vremenu će se kontinuirano, tijekom 24 sata, na maksimalno mogućem broju lokacija, temeljem vlastite prosudbe i statističkih pokazatelja za naše područje i dostavljenih lokacija po prijedlozima građana, provoditi pojačani nadzor brzine, a sve u cilju podizanja razine sigurnosti cestovnog prometa.

Na nužnost ovakve akcije u prometu upućuju i naši statistički pokazatelji u protekla tri mjeseca kada je neprimjerenom brzinom uzrokovano 45 prometnih nesreća, od kojih 16 s ozlijeđenim osobama i dvije prometne nesreće s poginulim osobama. U protekla tri mjeseca je uređajima utvrđeno 1.827 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, što u odnosu na ukupna broj prekršaja u prometu u promatranom vremenu čini značajna udio.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.