Članovi 113. brigade: Vukošić nije bio zapovjednik obrane Šibenika

Članovi Udruge 113. brigade Hrvatske vojske reagirali su danas na članak u Šibenskom tjedniku ‘Odjeci presude hrvatskim generalima u Haagu’ u kojem je Nikola Vukošić potpisan zapovjednikom obrane Šibenika u Rujanskom ratu.

– Riječ je o neistinitom tituliranju. Ne želimo umanjivati ničiji doprinos u obrani grada, ali zapovjednik obrane grada nije postojao. Bila je to sinkronizirana obrana oružanih snaga 113. brigade, civilnih vlasti i policije – kazao je Zdravko Stančić s čime su se složili Mile Vitić, Marin Frkić i Joso Slamić.

– Nitko ne želi osporiti njegov ratni put, ali Vukošić se i sam začudio opisom koji mu je u dodijeljen – kazao je Frkić. Na pitanje zbog čega nisu poslali demanti Šibenskom tjedniku u kojem je omaškom objavljena kriva titula, umjesto sazivanja tiskovne konferencije, Slamić je odgovorio kako su ovu temu smatrali ‘vrlo važnom’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.