Članska iskaznica ipak ne štiti HDZ-ove ravnatelje i direktore. Samo neke…

Većina ravnatelja i direktora gradskih poduzeća i ustanova, ali i državnih tvrtki vjerojatno je odahnula kad je HDZ u Šibeniku, Šibensko-kninskoj županiji, a prije toga i na državnoj razini, osvojio vlast. No, to nekima, čini se, ipak ne znači da će zadržati fotelju kako su se nadali.

Prva ‘žrtva’ bio je Miho Mioč, direktor šibenskog Vodovoda i odvodnje kojem je presudila afera oko činjenice da je navodno bez znanja gradonačelnika Željka Burića osigurao novi mandat odlukom sad bivšeg Nadzornog odbora. Tada je postala važna i kupnja dionica posrnule Jadranske banke koju je u to vrijeme uspio ‘preživjeti’, a dodalo mu se i jamstvo za kredit Nogometnom klubu Šibenik. Mioča je na određeno vrijeme zamijenio Frane Malenica kojem bi članska iskaznica HNS-a mogla pomoći da čak i ostane na tom mjestu jer je njegova stranka u koaliciji s HDZ-om na državnoj razini. Tako se Mioč i Malenica u Vodovodu smjenjuju na direktorskoj funkciji već treći mandat. Jedan je direktor, a drugi njegov zamjenik, ovisno o trenutačnoj političkoj situaciji.

Iskaznica nije spasila ni Marjana Petkovića, ravnatelja Lučke uprave Šibenik kojeg će uskoro, potpuno je izvjesno, zamijeniti stranački kolega Čedo Petrina koji je to mjesto poželio još lani nakon što je SDP-ov Joško Šupe preduhitrio svoju smjenu i podnio ostavku. Petković je ponovno preuzeo kormilo Lučke uprave, na čijem je čelu bio prije Šupe, a Petrina je očito morao pričekati da prođu predizborna vremena jer je novo zapošljavanje u to vrijeme vrlo nepopularno među biračima. Tako je Petković koji je ostao raditi u Lučkoj upravi ponovno ustoličen za ravnatelja, a Petrina je strpljivo čekao sa svoje pozicije zamjenika direktora šibenske tvrtke Bikarac, u kojoj je zaposlen brzo nakon njezinog osnutka.

Vjernost HDZ-u, kako stvari stoje, neće pomoći ni Jakovu Terzanoviću u gradskom poduzeću Podi Šibenik, iako je za njegova mandata šibenska gospodarska zona proglašena najboljom u Hrvatskoj i na kojoj i dalje ‘niču’ poslovni pogoni. Natječaj za novi direktorski mandat uskoro će biti raspisan, a vlast u Šibeniku na tom mjestu navodno vidi Gabrijelu Gega Balun s kojom se pregovara još od ljeta. Gega Balun živi u Zagrebu, ali je rođena Šibenčanka i bila je zaposlena u tehniološkom gigantu, IBM-u.

Navodno nezadovoljna Burićeva administracija radom Siniše Burića, dugogodišnjeg direktora šibenskog Zelenila nedavno je našla ‘Solomonsko rješenje’ i Zelenilo pripojila Čistoći kojoj na čelu ostaje Novica Ljubičić koji je tu tvrtku preuzeo prije godinu i pol dana.

Što se ostalih direktora tiče, za sad se ne govori o promjenama pa bi u Bikarcu mogao ostati Robert Podrug, u Gradskom parkingu Goran Bulat, a u Čempresima bi trebao ostati Joško Vuković koji je zamijenio preminulog dugogodišnjeg direktora Damira Ćapina.

Dakle, ni HDZ-ova iskaznica nekima više nije jamstvo za rukovodeća mjesta. Najvažnije je zapravo čijem taboru među stranačkim čelnicima pripadate, a tabora je više…

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.