Crveni meteoalarm od ponedjeljka u 15 sati i cijeli utorak

Zbog prolaza hladne fronte koji se očekuje u sljedećim satima Meteoalarm je za obalu izdao niz vremenskih upozorenja. U vremenskom razdoblju od 15 sati do ponoći te sutra cijeli dan zbog jake i olujne bure čiji udari mogu dosegnuti brzine od 65 do 120 kilometara na sat za područje Kvarnera i Sjeverne Dalmacije na snazi je najviše crveno meteorološko upozorenje, prenosi Šibenik Meteo.

Vrijeme pod crvenim meteo alarmom je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Potrebno je biti svjestan mogućih opasnosti i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetuje se izbjegavati putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja, a vrlo je vjerojatno da će brojne cestovne i brodske komunikacije biti u prekidu pa je putovanja najbolje odgoditi, odnosno pratiti informacije o stanju u prometu.

meteoa

Razdoblje iznadprosječno toplog vremena u ovom tjednu prolazno će narušiti dva izraženija hladna prodora koja će uz povremene oborine donijeti buru i niže temperature zraka. Od četvrtka jačanjem grebena zapadnoeuropske anticiklone vrijeme će se stabilizirati uz porast temperatura zraka.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.