Dan otvorenih vrata šibenskog Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora

Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora organizira Dan otvorenih vrata u četvrtak, 9. svibnja od 12 do 14 sati, kada će posjetitelji imati priliku obići prostorije Studija, razgovarati sa studentima i profesorima, sudjelovati u demonstracijama pokusa, ali i savjetovati se sa studentima o uštedama i kvalitetnijem životu u svojim domovima i lokalnoj zajednici.

Podsjetimo, od 3. svibnja pa sve do sutra do 12 sati, građani imaju mogućnost  studentima postaviti pitanja vezana uz energetsku učinkovitost, obnovljive izvore energije i njihovu primjenu u domovima, i to slanjem upita na Facebook stranicu Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, a na njihova pitanja odgovarat će sami studenti na Danu otvorenih vrata.

U sklopu Dana otvorenih vrata na Studiju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora  održat će se i kratko predavanje pod nazivom ‘Elektroenergetski sustav Krka – Šibenik 1985.’, što je ujedno i prilika za doznati zanimljive informacije o Šibeniku kao kolijevci modernih elektroenergetskih sustava zasnovanih na obnovljivim izvorima energije.

U svečanom dijelu programa studentima će se obratiti i rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, dekan FER-a Gordan Gledec, voditelj Studija energetike Marko Delimar i gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

Program Dana otvorenih vrata na Studiju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora na adresi Velimira Škorpika 6, Šibenik

12:00 Otvaranje vrata, osvježenje i slobodni obilazak Studija

  • Obilazak prostorija studija, učionica/laboratorija
  • Neformalan razgovor sa studentima i nastavnicima
  • Demonstracije pokusa u Lab-E
  • Prikaz simulacija na računalima u Lab-R

12:05 Studenti savjetuju građane (u Velikoj dvorani)

  • Posjetitelji studente pitaju praktične savjete o uštedama i kvalitetnijem životu u svojim domovima i lokalnoj zajednici

12:30 -12:45 Svečani dio i predstavljanje Studija (u Velikoj dvorani)

  • Pozdravi i kratki govori (rektor, dekani, gradonačelnik)
  • Predstavljanje Studija (voditelj studija)

13:15 Pogled u prošlost – Elektroenergetski sustav Krka-Šibenik 1895. (u Velikoj dvorani)

  • Kratko popularno predavanje o Šibeniku kao kolijevci modernih elektroenergetskih sustava zasnovanih na obnovljivim izvorima energije

13:30 Pitanja i odgovori (sve teme otvorene)

  • Srednjoškolci i ostali posjetitelji pitaju sve što ih zanima

14:00 Završetak programa

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.