Danas počinje čak šest festivalskih radionica, pogledajte što je sve na programu

Danas se u sklopu MDF-a u Knjižnici otvara 12. Sajam dječje knjige, dok će radionički program obogatiti čak šest radionica koje počinju upravo danas.

To su ‘Glazbena priča’, ‘Staklo, naš prijatelj’ u Muzeju grada Šibenika,  ‘Slamnata radionica’ ispred Biskupske palače na obali, ‘Mali graditelji i Juraj putuju vremenom i prostorom’ na Dobriću, ‘Gradimo prostor’ u atriju stambeno – poslovnog objekta Zelenko, te ‘Civitas Sacra’ u prizemlju palače Gabiani – Šižgorić. Sve radionice na svojim lokacijama počinje u 9 sati.

Provjerite što sve MDF danas nudi.

 

  1. sajam dječje knjige (18. — 29. 6. 2018.), Gradska knjižnica Juraj Šižgorić

U 10 sati – otvorenje Sajma

U 10.15 sati – otvorenje izložaba: “Quijote” Luisa San Vicentea, meksičkog ilustratora. “Ilustracije” ilustratorice Ane Kadoić te “Wonderwood Residents” Eve Sánchez Gómez, španjolske ilustratorice

Sajam dječje knjige popratni je sadržaj Međunarodnog dječjeg festivala, dvanaestu godinu zaredom. Organizatori su Hrvatska dječja knjiga — Grupacija nakladnika hrvatske dječje knjige, Međunarodni dječji Festival Šibenik — Hrvatska i Gradska knjižnica “Juraj Šižgorić” Šibenik.

U 11 sati, Axel Scheffler i Ana Kadoić crtaju uživo

Predstavljanje i potpisivanje knjiga Axela Schefflera, njemačkog ilustratora, i Julie Donaldson, britanske spisateljice. Posjet Grubzona/Gruffala. Moderator je Kašmir Huseinović, dr. med., dječji pisac.

U 11.15 sati – “Potraga za blagom”

Dječja radionica “Potraga za blagom” održavat će se svakim danom (osim 22. i 25. lipnja) tijekom cijelog Međunarodnog dječjeg festivala (18. — 29. lipnja). Voditelj je Kašmir Huseinović, dr. med., dječji pisac.

 

ŠIBENSKO KAZALIŠTE, 19 SATI

BAJKA O RIBARU I ZLATNOJ RIBICI

State Puppet Theatre, Vidin, Bugarska (Aleksandar Sergejevič Puškin)

Redateljica i dramaturginja: Magdalena Miteva

Igraju: Margarita Kostova, Adelina Ilijeva, Biljana Bozinareva, Kazimir Kolev, Kristo Ivanov i Plamen Kanev

Suvremena adaptacija poznate Puškinove Bajke o ribaru i ribici dolazi nam kao ultraljubičasta predstava. Glavni lik potiče maštu gledatelja u predstavi s puno humora, vizualnih preoblikovanja i smiješnih situacija, sve u stilu animacije. Zlatna ribica nije samo glavni lik, već i pripovjedač koji gledatelja vodi kroz priču sugerirajući mu ideju da svatko od nas može činiti čuda.

Trajanje: 45 minuta // Uzrast: 10+

 

NOVA SCENA (TRG IVANA G. KOVAČIĆA, ispred OŠ Fausta Vrančića), 20 sati

GLAZBENI VREMENOPLOV

Dječji vrtić Smilje, Područni odjel Građa, Šibenik

 

LJETNA POZORNICA, 21 SAT

MALI PRINC

Dječje kazalište Dubrava, Zagreb (Antoine de Saint-Exupéry)

Redatelj: Mario Kovač // Dramaturginja i koreografkinja: Maja Kovač // Glazba: Nikša Marinović

Igraju: Maja Kovač, Iskra Jirsak, Nikša Marinović i Mario Cindrić

Mali princ alegorija je o bolnom procesu odrastanja i stjecanju gorkih životnih iskustava i spoznaja, idealan vodič za djecu i mlade kroz prve dvojbe, strahove i životne gubitke. U jednom trenutku svog odrastanja, koji se dogodi prije ili kasnije, budu bačeni u zbunjujući, apsurdan i često zastrašujući svijet odraslih. Ova je predstava i potraga i lutanje, kružno putovanje koje nas vraća na mitsko mjesto polaska – u djetinjstvo!

Trajanje: 50 minuta / Uzrast: 6+

 

FILM, GORICA

COCO I VELIKA TAJNA

Redatelji: Adrian Molina, Lee Unkrich

Žanr: animirani, pustolovni, komedija

Glasovi: Dino Miklaužić i Fabijan Pavao Medvešek

Trajanje filma: 105 minuta

Unatoč zapanjujućoj obiteljskoj zabrani glazbe, koja traje već generacijama, Miguel sanja o tome da postane vrstan glazbenik. U očajničkom pokušaju da dokaže svoj talent, Miguel se nađe u fantastičnoj, šarenoj Zemlji mrtvih. Usput upoznaje šarmantnog prevaranta Hectora i oni zajedno kreću na veličanstveno putovanje otkrivanja prave priče o povijesti Miguelove obitelji.

 

U sklopu programa Međunarodnog festivala djeteta u Vodicama će se 18.,19. i 21. lipnja u dvorištu Dječjeg vrtića Tamaris održavati SLAMNATA RADIONICA. Pod stručnim vodstvom akademskog kipara Nikole Fellera polaznici će izrađivati predmete i skulpturre od slame.

Interaktivna kreativna radionica omogućuje djeci da nauče osnove tehnike izrade ukrasnih predmeta od slame i od prirodnih materijala. Tako nastaju individualni uradci, a zajedničkim snagama radi se na izradi jedne veće skulpture. Na kraju  radionice, organizira se izložba svih napravljenih radova, koje djeca potom nose kući, a na mjestu izlaganja ostaje jedna veća skulptura. Radionica, osim umjetničkog, ima i ekološki karakter, jer sav materijal koji se koristi jest prirodan.

Prijaviti se mogu sva djeca vrtićke dobi i starija, u Dječjem vrtiću Tamaris, od 7:30 do 10:30 sati. Za sudjelovanje djece na radionicama roditelji moraju potpisati Privolu.

Sav radionički materijal nabavlja Festival i dostavlja na dogovoreno mjesto izvedbe radionica.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.