‘Dani dobrog vjetra’ u Solarisu: Na Međunarodnom skupu u fokusu obnovljivi izvori energije

Međunarodni znanstveno stručni skup ‘Dani dobrog vjetra’ održan je u Solarisu u povodu Svjetskog dana vjetra, u organizaciji gospodarsko interesnog udruženja – Obnovljivi izvori Hrvatske (OIBH).

Na skupu su nazočili ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta, zamjenica župana Šibensko-kninske županije Darija Puljić te mnogi drugi.

Okupljene je pozdravio zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta istaknuvši kako na području grada Šibenika postoji pet vjetroparkova, a na šibenskom Studiju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora od 2015. godine educiraju se budući mladi stručnjaci koji će, po stjecanju diplome, raditi na tehnologijama obnovljivih izvora energije.

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić najavio je donošenje prijedloga novog zakona o obnovljivim izvorima energije.

 Cilj skupa je, ističu organizatori, upoznati javnost s prednostima iskorištavanja energije vjetra i načinima rada vjetroagregata te potaknuti korištenje energije vjetra kao ekološkog i obnovljivog izvora energije. Ovo je prvi znanstveno-stručni skup kojem je u fokusu razvoj i budućnost sustava dobivanja energije iz vjetra, a njegovu važnost prepoznali su relevantni stručnjaci iz područja energetike i obnovljivih izvora energije.

solaris 2

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.