Deset dana juga, vrućine i pijeska. Kiša će činiti jedinu razliku od Sahare

Uz prilagodbu zbog vraćanja na ‘normalno’ vrijeme, ovih se dana, ako još nismo, moramo naviknuti i na južinu, i na iznadprosječnu toplinu, a ponegdje i na obilnu oborinu. Potrajat će danima. Ciklona se formirala, u ponedjeljak kreće prema Genovi, a zatim preko sjevera Italije i Alpa nad Njemačku. Vjetar će jačati u mnogim mjestima taman na duple brzine nego se mjerilo jučer, a more će rasti, posebno u sjevernim dijelovima Jadrana.

Na šibenskom području jutro je oblačno uz jak i olujni jugoistočni vjetar brzina 40 do 60 kilometara na sat. Temperatura zraka u 7 sati iznosila je u Skradinu, Pirovcu, Rogoznici i Zatonu 21°C, u Šibeniku, Vodicama i Murteru 20, u Kninu i Primoštenu 19, a u Drnišu 18°C.

Cijeli dan u Dalmaciji treba računati na jak i olujni vjetar zbog čega će biti teškoća, posebice u prometu. Problemi su mogući i zbog lokalno jakih i obilnih pljuskova, osobito u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka od 19 do 23 °C.

meteoalarm crveni

Crveni meteo alarm upaljen je danas za zagorski dio, a narančasti za priobalje i otoke. Već jučer, uz sv. Juru na Biokovu, najjači udari juga, brzine oko 64 kilometra na sat, izmjereni su na Šubićevcu i Brodarici.

Na Jadranu sve do utorka vrlo vjetrovito, u ponedjeljak i uz orkansko jugo i južni vjetar, a mjestimice obilnijih pljuskova bit će i u ponedjeljak i u utorak, uglavnom u Dalmaciji. Srijeda donosi prolazno smirivanje i uglavnom suho vrijeme, a zatim uz južinu i u nastavku će tjedna vjerojatno biti promjenljivo. U četvrtak i petak očekuju se temperature i iznad 25°C.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.