Direktorica tvrtke Industrius : ‘Pogon u Šibeniku smo otvorili jer vjerujemo u budućnost industrijske proizvodnje’

Tvrtka Industrius, koja se bavi ugradnjom i zavarivanjem svih vrsta materijala te izgradnjom i održavanjem postrojenja sa procesnom i energetskom opremom, krajem travnja prošle godine otvorila je pogon na Podima,a nakon probne proizvodnje u prosincu su startali sa svojim planovima.  Planirano je zapošljavanje 80 radnika, a Industrius inače zapošljava oko 200 djelatnika. Do sad su radili na mnogobrojnim gradilištima u Europi i svijetu od Njemače, Mađarske, Nizozemske do Južne Afrike.

Milenka Barać,  koja je tvrtku Industius osnovala prije sedam godina, u razgovoru za Jutarnji list istaknula je kako, bez obzira na uvjeravanja kako je kod nas teško i nesigurno poslovati, vjeruju u budućnost industrijske proizvodnje i stoga su investirali u novi pogon.

– Uvjerena sam da ćemo zbog kvalitete radnika koje imamo te zbog nešto niže cijene rada nego u europskim zemljama moći konkurirati svojim proizvodima na tržištu. Uopće ne sumnjam u uspjeh našeg novog projekta – kazala je.

 

podi industrius otvorenje 280417 7

U novi pogon uloženo je više od tri i pol milijuna eura, od čega dva i pol u izgradnju objekta.

– Imali smo i određeni dio poticaja, tako da smo i na taj način osigurali sredstva za investiciju. Ulažemo i dalje, a najviše u našu kvalitetu, certifikate i djelatnike.  Jako nam je važno osluškivati tržište i ulagati u tom smjeru. U prosjeku smo ove godine imali 150 zaposlenika. Projekt u Južnoafričkoj Republici privodi se kraju, a mi smo se u potpunosti orijentirali proizvodnji. Naš je plan da u novom pogonu u godinu-dvije dana, u dvije smjene, zaposlimo od 50 do 80 radnika i sigurno ćemo doći do ostvarenja tog plana. U strojni park uložili smo jako puno, riječ je o novim CNC strojevima. Još planiramo kupnju savijačice cijevi i ostalih strojeva. Na susjednoj parceli od 13.500 četvornih metara planiramo izgraditi skladišni prostor koji nam nedostaje –kazala je za Jutarnji list.

podi industrius otvorenje 280417 15

S gradnjom skladišta kreću na na proljeće 2018. godine,  kazala je, a izgradit će ga od konstrukcije koju će proizvesti u pogonu. U predviđenom skladištu nalazit će se i prostor za pjeskarenje i bojenje, čime će kompletirati našu proiz­vodnu liniju.

Dok danas svi govore o problemu radne snage, Barać naglašava kako kod njih taj problem nije toliko izražen jer cijene svoje djelatnike i u krugovima iz kojih angažiraju radnike jako je dobro poznato da su dobar poslodavac.

– Zna se kakve plaće isplaćujemo i kakvu kvalitetu nudimo, ali i kakvu kvalitetu radnika očekujemo zauzvrat. Naime, mi se jako dobro pripremimo za veće projekte, uključujući pripremu i obuku radnika koju sada imamo u svom novom pogonu. Nije u početku bilo lako, ali sada imamo model u kojem se sve zna. Točno se zna što mi očekujemo od radnika i što on može od nas očekivati – kaže.

Prema posljednjim podacima koje je objavila Gospodarska komora, Industrius je jedna od rijetkih domaćih kompanija u kojoj plaće zaposlenih konkuriraju najboljim kod inozemnih poslodavaca, a zbog toga radnici u pravilu ne odlaze.

Cijeli razgovor možete pročitati ovdje.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.