Do daljnjega nema nastave u školi Tina Ujevića: ‘Stanje je iz sata u sat sve dramatičnije’

Osnovna škola Tina Ujevića do daljnjega će biti zatvorena. Odlučili su to ravnatelj škole Vladimir Braica i predsjednica Školskog odbora zbog mogućih ugroza za osobe koje borave u školi.

Zbog obilne kiše koja je danas padala u Šibeniku, u Osnovnoj školi Tina Ujevića došlo je do velikih oštećenja u nekoliko prostorija te kratkih spojeva na električnim instalacijama. Stanje u školi je iz sata u sat sve dramatičnije i roditelji se mole da djecu  sutra ne šalju u školu. Povjerenstvo ureda za Školstvo i uprava škole u utorak će donijeti odluku o daljnjem tijeku nastave.

 

OBAVIJEST

nastava je danas, 11. rujna 2017. prekinuta u poslijepodnevnoj smjeni (A) nakon 1. sata. Stanje u školi je iz sata u sat sve dramatičnije; iskrenje na elektroinstalacijama (stropnim lusterima) zamijećeno je u: učionici Engleskog jezika (4. učionica na 1. katu desno), učionici 1.b razreda (4. učionica prizemno desno), muškom i ženskom WC-u na 1.

Podsjetimo, obilna količina oborina koja je tijekom dana zahvatila područje grada Šibenika, u Osnovnoj školi Tina Ujevića izazvala je plavljenje te uzrokovala materijalnu štetu. Curenje vode izazvalo je kvarove na električnim instalacijama te je uslijed natapanja vodom oštećeno i nekoliko školskih klupa. Slijedom navedenog, nastava u poslijepodnevnoj smjeni je otkazana, izvijestili su iz Gradske uprave.

– I dalje curi sa svih strana, kroz 3 etaže, voda je došla do prizemlja i spojila se sa električnim instalacijama u 1. razredu i učionici Engleskog, napisao je ranije danas Vladimir Braica, ravnatelj škole Tina Ujevića uz fotografije koje pokazuju ozbiljnost situacije.

skola1

– Sutra ujutro ćemo održati zajednički sastanak s dogradonačelnikom Paškom Rakićem, dekanom Veleučilišta Ivanom Malenicom i pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mirjanom Žurić kada ćemo vidjeti kakva je situacija i donijeti neke odluke. Ono što u ovom trenutko mogu reći je da situacija nije bezopasna jer neke učionice predstavljaju potencijalnu opasnost i ne smijemo riskirati da nekoga udari struja. Ovdje radim već 24 godine i ne pamtim ovakvu situaciju. Zašto je do toga došlo, ne bih znao reći i ne želim upirati prst u nikoga, kazao je ravnatelj škole.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.