Do večeri mraz, a sutra je, prije juga, snijeg moguć i na obali

Uskoro nam stiže novi hladni val u kojem će stupanj više ili stupanj niže odrediti granicu kiše i snijega. Jutros je na šibenskom području oblačno s umjerenim sjeverozapadnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je na Murteru i u Pirovcu 5 °C, u Rogoznici i na Žirju 4, u Šibeniku, Skradinu i Vodicama 3, u Primoštenu 2, u Kninu 1, u Drnišu 0, a na Promini -5 °C.

U Dalmaciji danas djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Iako je na moru još oglašeno narančasto upozorenje meteoalarma, na Jadranu će jaka i olujna bura postupno slabjeti, prvo na sjevernom dijelu. Najviša dnevna temperatura zraka duž obale i na otocima između 2 i 7 °C. Navečer je mraz moguć i uz obalu.

Utorak će početi djelomično sunčan, ali će se već ujutro na sjeveru Dalmacije jače naoblačiti. U Zagori će početi snijeg, uz obalu kiša i snijeg. Oborine će se prema večeri proširiti na ostatak Dalmacije. U Zagori će ponegdje do ponoći pasti i desetak centimetara snijega. Snijeg će padati i u višim predjelima Brača, Hvara, Pelješca. Uz obalu sjeverne i srednje Dalmacije vrlo male razlike u temperature bit će presudne hoće li padati snijeg, ali barem povremeno padanje snijega moguće je od Šibenika do Ploča. Na moru je navečer moguća i grmljavina. Zapuhat će jugo, a uz obalu uglavnom levant. Najhladnije će biti prvih sati utorka kada je mraz moguć ponegdje uz obalu i na otocima, a u Zagori će biti umjerenog mraza. Najviše dnevne temperature od 0 °C ponegdje u Zagori do 11 °C na vanjskim otocima koliko će biti u večernjim satima.

Ciklona će nas brzo napustiti u srijedu, u četvrtak povratak hladnoće i izraženih jutarnjih minusa u Zagoru, a jutarnji mraz je moguć i uz obalu.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.