Do večeri stižu neverini, a od nedjelje dobivamo zaštitu anticiklone

Pred nama je kratkotrajna promjena vremena. Približavanje frontalnog poremećaja Jadranu koje će svojom glavninom tijekom prvog dijela vikenda proći sjevernije od naših krajeva samo lokalno će donijeti manju mogućnost za pljuskove. Kiša je najvjerojatnija potkraj dana i u prvom dijelu subote, tijekom koje će i malo osvježiti. Već od nedjelje ponovno će biti sunčano i vrlo toplo. Na šibenskom području jutros je vedro uz slab burin. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici i na Žirju 20°C, Šibeniku, Pirovcu i Murteru 19, u Vodicama 18, u Skradinu i Primoštenu 17, a u Drnišu i Kninu 14°C.

Vjerojatnost za pljuskove u Dalmaciji je manja, iako će i u sjevernom dijelu biti umjerenog razvoja oblaka pa su mogući neverini na moru. Prema jugu Hrvatske više sunčanog vremena i toplije, danju posvuda 27 ili 28 °C.

Na moru će subota biti za mnoge najnepovoljniji dan, uz pljuskove i grmljavinu te mogućnost ponegdje i izraženijeg grmljavinskog nevremena. No, promjena će biti kratkoga daha pa će već od nedjelje ponovno biti sunčano i vrlo toplo.

U sljedećem tjednu nad većim dijelom Europe zasjesti će anticiklona s tlakom od 1025 hektopaskala pa će frontalni poremećaji i ciklone naše krajeve zaobilaziti u širokom luku. Uz slabe vjetrove jugozapadnih i zapadnih smjerova temperature zraka će biti prave ljetne i kretati se od jutarnjih 19 do maksimalno dnevnih 28°C. Obzirom da su temperature mora još dosta visoke i sezona kupanja će produljiti duboko u rujan.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRTNeverin

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.