Dobra prozvao Klarina da si je dignuo plaću prije bijega iz Sabora, ovaj mu objasnio u čemu je kvaka

Anton Dobra, nezavisni kandidat na listi SDP-a za dogradonačelnika na proteklim lokalnim izborima u Šibeniku, prozvao je na Facebooku načelnika Općine Tisno Ivana Klarina da je prije jučerašnje ostavke na mjesto saborskog zastupnika sebi povisio plaću.

Pod naslovom ‘Prije ostavke Ivan Klarin si je popravija plaću’, Dobra je na svoj zid na Facebooku ‘zalijepio’ odluku o izmjeni Odluke o plaći i drugim pravima iz radnog odnosa općinskog načelnika i zamjenika općinskog načelnika Tisnog, od 21. kolovoza 2017. godine, a prema kojoj koeficijent za obračun plaće načelnika iznosi 4,41, dok je za zamjenika promijenjen na 3,60.

Klarin, pak, tvrdi kako je odluka o povišenju plaća donesena isključivo zbog pročelnika.

– Nova odluka o koeficijentima donesena je isključivo zbog pročelnika i usklađenja njihovih plaća, s obzirom da smo u ovih osam godina zbog zahtjevnosti posla dobili i voditelje odjela koji su se s plaćom izjednačili s pročelnicima – govori načelnik Općine Tisno.

Podsjeća kako je posljednjih šest godina volontirao u Općini Tisno, jer je primao saborsku plaću koja je znatno viša od načelničke plaće.

– Ukupno povećanje je u grupi za pročelnike i zamjenike 6.000 kuna mjesečno. Govorimo o zanemarivoj sumi, primjerice, moja plaća će sada biti 11.400 kuna, što predstavlja razliku od samo 500 kuna u odnosu na prije devet godina. Tu je i olakšica za moje dijete, a plaća u Saboru s naknadom bi mi iznosila 16 tisuća kuna. Podsjećam još jednom da sam šest godina potpuno volontirao u Općini, što je donijelo direktnu uštedu od 1.8 milijuna kuna bruto. Da mi je ambicija bila plaća, onda zasigurno ne bih napravio ovaj potez i izgubio saborsku plaću – poručuje Klarin.

Klarin se povlači iz Sabora: ‘Neozbiljno je da stojim u Tisnom dok mi liječnik piše ispričnice’

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.