Dobra se požalio da ga je pomaklo udesno pa poručio u stilu Branimira Dopuđe: ‘Pozdrav Mileti ma gdje bio’

Nezavisni vijećnik Anton Dobra, koji je u Gradsko vijeće ušao na SDP-ovoj listi, požalio se na aktualcu Gradskog vijeća da više ne sjedi na svom starom mjestu, odnosno da je pomaknut jedno mjesto udesno. SDP-ovcu Jošku Šupi potom je poručio da mu ‘predaju’ novac koji dobivaju za njegovu poziciju u Klubu vijećnika, jer ga on može uložiti u svoj marketing.

– Pozdrav gospodinu Mileti ma gdje bio – zavapio je s govornice u stilu Branimira Dopuđe, koji je nekoć davno iz Dnenvika HRT-a poručivao ‘Pozdrav hrvatskim braniteljima ma gdje bili’. Inače, šibenski dogradonačelnik nije bio na današnjoj sjednici jer je na službenom putu u Francuskoj.

Dohvatio se Dobra i otočana te upitao može li se za njih učiniti bilo što… Dati im povlaštenu kartu na Gradskom parkingu, elektrificirati Žirje…

– Što je s Importane centrom koji je zapušten i derutan. To je mala investicija, zašto ne idemo u tom smjeru. Što je s Trgovačkim sudom – zapitao je Dobra.

Šibenski gradonačelnik Željko Burić odgovorio mu je da će u suradnji s Gradskim parkingom osigurati besplatan parking otočanima.

– Pregovore ćemo intenzivirati i uključiti gospodina Dobru i to ćemo vrlo brzo riješiti. To Gradski parking može podnijeti. Što se tiče struje, zatražit ću službeni sastanak s predsjednikom uprave HEP-a. Inače, problem je i voda. Projektna dokumentacija za vodovod Srima – Prvić – Kaprije – Žirje – Obonjan bit će gotova do kraja godine, a 2019. će početi gradnja – istaknuo je Burić.

Importane je, veli šibenski gradonačelnik, crna rupa koju je teško kontrolirati. Dosada je potrošeno 100 tisuća kuna za održavanje reda, ali ne uspijevamo.

– Riječ je o kompleksnoj situaciji, a nažalost nismo uspjeli riješiti problem s HŽ infrastrukturom. Oni tvrde da su vlasnici platoa, mi da je to javno dobro pa bismo tamo izgradili podzemni parking sa 72 mjesta – poručio je Burić.

Naravno, gradonačelnik je dodao da Šibenik zaslužuje stalnu službu Trgovačkog suda pa će tako Grad s tri milijuna kuna pomoći u adaptaciji prostora Županijskog suda.

– Nedavno je potpisan sporazum s Ministarstvom pravosuđa i stvorit će se prostor za Prekršajni, ali i Trgovački sud – zaključio je Burić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.