Četvero na Infektologiji, ali nisu na respiratoru

Dobre vijesti: Ni danas nema novooboljelih od koronavirusa u županiji

Ilustracija/Arhiva

U Šibensko-kninskoj županiji ni danas nema novooboljelih od COVID-19, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Od ukupno 15 oboljelih, četvero pacijenata se i dalje nalaze na Odjelu infektologije i nisu na respiratoru.

Od jučer je u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljeno ukupno pet dojava o kršenju mjera samoizolacije za koje je provjerom utvrđeno da nije bilo kršenja navedenih mjera.

Također, mobilizirani su članovi HGSS-a stanice Šibenik kao ispomoć za sve aktivnosti vezane uz situaciju izazvanu širenjem koronavirusa na području naše županije.

Podsjetimo, naselja Murter i Betina su od jučer pod mjerama karantene. U Murteru, na parkiralištu ispred crkve postavljen je kontejner za trijažnu ambulantu bolesnika, gdje je upućen još jedan liječnik.

Odlukom o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj koji je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske dana 23. ožujka 2020. godine dovodi se u pitanje nesmetano obavljanje poljoprivredne proizvodnje. Propusnice poljoprivrednicima izdavati će Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Nacionalnim stožerom CZ.  Zahtjevi će se zaprimati preko telefona, e-maila ili web forme. Propusnice će se moći dobiti elektronski putem elektronske pošte te aplikacija Viber i WhatsApp, ili preuzeti u područnom uredu Ministarstva poljoprivrede. Poljoprivrednici s područja Šibensko-kninske županije za izdavanje propusnica mogu se obratiti na telefon 022 888 097 091 4882 860, marijo.tomic@mps.hr. Više informacija na web stranici Ministarstva poljoprivrede.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.