Dogradonačelnik Rakić otputovao u Vukovar na 26. obljetnicu stradanja grada heroja

Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Paško Rakić sa suradnicima  otputovao je jutros u Vukovar gdje će se u povodu 26. obljetnice stradanja hrvatskog grada heroja pokloniti svim žrtvama.

U dvorištu Opće bolnice Vukovar zamjenik gradonačelnika večeras će zapaliti svijeće i sudjelovati u molitvi koju predvode mladi grada Vukovara.

Središnji program ‘Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2017.’ započinje sutra u jutarnjim satima ispred vukovarske bolnice gdje će se održati prigodni program ‘Vukovar – mjesto posebnog pijeteta’, nakon čega će se formirati Kolona sjećanja koju predvode hrvatski branitelji Vukovara i članovi obitelji poginulih, ubijenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja Vukovara.

Nakon sudjelovanja u Koloni sjećanja, izaslanstvo Grada Šibenika će, s ostalim visokim izaslanstvima i gostima Grada Vukovara, položiti cvijeće na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata u Vukovaru, pokloniti se svim braniteljima i civilima koji su dali svoj život za domovinu.

Podsjetimo, herojima Vukovara počast će odati i Šibenčani u sklopu akcije ‘I u mom gradu Vukovar svijetli’. Učenici šibenskih osnovnih škola i članovi Društva ‘Naša djeca’ danas s početkom u 18 sati, na Trgu palih branitelja Domovinskog rata u Šibeniku zapalit će stotine lampiona u znak sjećanja na žrtvu Vukovara, a pridružit će im se i djelatnici Gradske uprave. Svijeće će biti upaljene i uzduž Ulice grada Vukovara u Šibeniku.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.