Dok čeka novog vlasnika, Jadranska banka Šibenik oglasila prodaju još triju nekretnina

Jadranska banka prodaje tri nekretnine – stan u Šibeniku, te kuću s dvorištem  i zgradu u Vodicama. Zainteresirani kupci za trosoban stan na Gorici veličine 78 kvadrata ponude moraju dostaviti najkasnije do 6. studenoga, a za kuću s dvorištem u Vodicama od 682 kvadrata ili zgradu, također u Vodicama od 191 kvadrat do 30. listopada.

Ozbiljnost ponude zainteresiran kupci za nekretninu u Šibeniku moraju jamčiti s 10, a za kvadrate u vodicama čak 450 tisuća kuna.

Ugovor o kupoprodaji Jadranska banka sklopit će sa najpovoljnijim ponuđačem, a prodaja se obavlja po sistemu ‘viđeno-kupljeno’, navodi se u oglasu banke. Iz JABA-e upozoravaju i da ukoliko, nakon nadmetanja, ponuđač bude izabran kao najpovoljniji , a odustane od kupnje nekretnine, neće mu biti vraćena uplaćena jamčevina za ozbiljnost ponude. Kupnja nekretnine bit će ponuđena sljedećem najpovoljnijem ponuđaču. Također, banka zadržava pravo nekretninu ne prodati niti jednom ponuđaču.

Podsjetimo, Jadranska banka sanirana je lani krajem godine, a u proljeće je ponuđena na prodaju. Još u srpnju iz Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka objavili su da su, na javni poziv za prodaju dionica zaprimili jednu ‘izuzetno atraktivnu financijsku ponudu’, no da ‘nisu uspjeli utvrditi intentitet potencijalnog investitora niti porijeklo ponuđenog novca’, pa je ponuda odbijena. DAB je tada najavio da rade na alternativnom rješenju prodaje banke. Prošli mjesec se spekiuliralo da će dionice kupiti Hrvatska poštanska banka, koja je u vlasništvu države.

Zbog sumnje u financijske malverzacije,u ožujku ove godine uhićena su tri bivša člana Uprave Jadranske banke Ivo Šinko, Mirko Goreta i Marija Trlaja koje šibenska policija sumnjiči za zlouporabu povjerenja u gospodarskom kriminalu zbog koje su prouzročili štetu za iznos isplaćenih kredita i kamata u ukupnom iznosu od 42.564.000 kuna. Uhićen je tada i poduzetnik Nikola Žnidarić iz Čakovca čiju su tvrtku kreditirali s dva zajma, odobrili jedan faktoring, te mu omogućili protupravnu korist od oko 35,3 milijuna kuna.

No, već sutradan svi su pušteni da se brane sa slobode.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.