Domar iz OŠ Brodarica ispričao zašto se zatvorio u školu

Domar koji se jučer ujutro na sat vremena zatvorio u Osnovnoj školi Brodarica, na ispitivanju u policijskoj postaji proveo je sedam sati. Policija je nakon ispitivanja utvrdila da nema elemenata za prekršaj, ni za kaznenu prijavu. Izvješće će poslati Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Domar Goran Macura je HRT-ovoj novinarki Sanji Jurišić rekao zašto se odlučio na ovakvu akciju. Tvrdi da je atmosfera u školi posljednjih dana bila nepodnošljiva i da se uoči izbora za ravnatelja vodila bitka za svaki radnički glas. I njegov, iako je u školi na zamjeni.

Izjavio je da je bio pod pritiskom da glasa za protukandidata te mu je rečeno da ga onda čeka radno mjesto. Potom se, kako kaže, odlučio na performans. Preko plakata poslao je poruke djeci i Školskom odboru.

Odabrao je, ne krije, ravnatelja koji je na čelu škole 14 godina. No školski odbor prošloga je tjedna odlučio drugačije. Glasove su dali protukandidatkinji aktualnog ravnatelja. I odluku poslali na adresu resornog Ministarstva. A na adresu roditelja i djece – ide isprika domara.

Izjavu domara poslušajte OVDJE.

Podsjetimo, nakon što se domar predao policiji, nastava se održavala normalno od drugog sata.

– U zadnjih mjesec dana došlo je do određenih situacija među ljudima koji rade u OŠ Brodarica. Nad nekima se vršio mobbing, a dobivali su i prijetnje da moraju glasati za jednog od kandidata. Između ostalog, dobio sam informacije da su određene osobe došle kod domara kući te su mu prijetile otkazom s radnog mjesta – kazao je jučer Božikov za Šibenski portal.

Što je uzrok drame u školi na Brodarici? Prijetnje otkazom domaru na zamjeni jer je podržavao starog ravnatelja…

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.