Nisu zaboravili ni slatkiše

Donacija Funcuta šibenskoj pedijatriji: ‘Ovaj uređaj volimo nazivati ‘čuvarem života’

Pulsni oksimetar Odjelu pedijatrije Opće bolnice Šibenika donirali su danas predstavnici Navijačke udruge Šibenski funcuti i njihovog Malonogometnog kluba Šibenik 1983. Riječ je o uređaju za praćenje vitalnih funkcija malih pacijenata koji je voditeljici Odjela pedijatrije Nevenki Krvavici uručio Ante Devčić, predsjednik Malonogometnog kluba Šibenik 1983.

– Održali smo humanitarnu utakmicu u 12 mjesecu i od karata smo iskoristili iznos i od njega smo kupili pulsni oksimetar. Taj uređaj je trebao djeci za mjerenje kisika u krvi. Zahvaljujemo Udruzi navijača Funcuti i članovima Društva Juraj Dalmatinac koji su nam pomogli u prikupljanju sredstava – kazao je Devčić.

Kako bi prikupili novac za tu vrijednu donaciju malonogometaši Šibenika 1983 u prosincu su sav prihod posljednje utakmicu jesenskog dijela 2. HMNL jug izdvojili za kupnju prijeko potrebnog uređaja.

– Ovim uređajem mjerimo postotak zasićenosti kisika u krvi, što poboljšava kvalitetu života djece i mi pedijatri volimo ga nazivati ‘čuvarem života djece’ – pojasnila je doktorica Krvavica.

Malonogometaši i Funcuti potom su obišli djecu koja se liječe u šibenskoj pedijatriji te im podijelili slatkiše. Ujedno Šibenski funcuti najavljuju kako na ovome ne misle stati.

– Ovo je još jedna u nizu od akcija koju smo proveli u gradu i mislimo nastaviti. Izuzetno nam je drago što imamo dobre članove i dobro vodstvo i ljude koji su uvijek voljni pomoći – kazao je Marko Bušac, član Funcuta.

Autor: Antonia Kulušić

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.