Draško Lambaša privremeni stečajni upravitelj šibenskog NCP-a

Trgovački sud u Zadru imenovao je Draška Lambašu za privremenog stečajnog upravitelja šibenskog NCP- a koji je dužan ispitati postoji li razlog za otvaranje stečajnog postupka nad tim poduzećem kao i ima li NCP imovine kojom bi se mogli pokriti troškovi postupka i dijelom vjerovnici. Lambaša svoje izvješće  sudu treba dostaviti u roku od mjesec dana.

Cijeli postupak je inicirala FINA zbog blokade računa NCP-a nakon čega je Trgovački sud, u svibnju,  pokrenuo prethodni postupak na kojem je utvrđeno da poduzeće posluje, da ima 140 zaposlenika i da mu je račun zbog osam milijuna kuna blokiran preko 200 dana, ali i da ima imovinu čija vrijednost premašuje dugove. Predstavnici NCP-a Gorana Prgina na sudu su kazali i da imaju strateškog partnera iz inozemstva koji je spreman otkupiti dug i omogućiti nastavak poslovanja.

ncp aluminiski katamaran goran prgin 100516 7

Kako je Šibenski portal doznao u međuvremenu, riječ je o turskoj Dogus grupi koja u Mandalini ima marinu za mega jahte i hotel D-Resort. Navodno je planirano ulaganje od više desetaka milijuna eura da bi NCP postao remont za megajahte.

Prije toga, strateški partner mora dogovoriti i podmirenje dugova prema Jadranskoj banci koji su oko 200 milijuna kuna. Neslužbeno doznajemo da su strateški partneri dobro upoznati s cijelom situacijom te da su spremni preuzeti NCP pa se ne očekuje pokretanje stečaja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.