Provjerite uvjete, a rok je 18. prosinca

Država prodaje devastiranu kuću u Crnici i građevinska zemljišta u Murteru i Rogoznici

Ministarstvo državne imovine traži kupce za 25 nekretnina u svom vlasništvu među kojima i devstairanu kuću u Crnici, te po jedno građevinsko zemljište u Murteru i povijesnoj jezgri Rogoznice.

Nekretnina u Crnici je površine skoro 3.500 kvadrata, a na zemljištu je izgrađena pravokutna, devastirana građevina od kamena i opeke neto površine oko 83,5 kvadrata. Početna cijena je 186 tisuća kuna. U natječaju se navodi i da je izvan urbaniziranog dijela naselja, oko 3,5 kilometra udaljena od centra Šibenika. Parcela je ograđena kamenim zidom, na nekoliko mjesta urušenim, a do nje vodi makadamski pristupni put. Te nema infrastrukture. U obuhvatu je Prostornog plana uređenja Grada Šibenika,  ali izvan građevinskog područja. Ipak, riječ je o bivšem vojnom objektu, koji se smatra legalnim, odnosno da je izgrađen na temelju izvršne građevinske dozvole te da ima uporabnu dozvolu.

‘Na bubnju’ je i  građevinsko zemljište na području Murter-Betine površine 651 kvadrat i nema pristup na asfaltiranu javno – prometnu površinu. Početna cijena je 423 tisuće kuna. Zemljište je blago nagnuto, prekriveno niskom vegetacijom i par stabala borova. U neposrednom okruženju nekretnine su stambene građevine većinom kuće za odmor i zgrade s apartmanskim stanovima, te druga neizgrađena građevinska. Udaljenost od mora iznosi je oko 300 metara. Struja, vodovod i kanalizacija su dostupni.

Za građevinsko zemljište u Rogoznici Ministarstvo navodi da se nalazi u kulturno povijesnoj jezgri općine, oko 45 metara zračno udaljeno od morske obale. Početna cijena je 171 tisuću kuna. U pozivu je čestica opisana kao višekutna, trokutastog oblika, a predstavlja dijelom betonsku popločanu okućnicu postojećeg stambenog objekta, a dijelom neuređenu raslinjem obraslu površinu. Zemljište je pretežito ravno, a ima indirektan prilaz preko susjedne zemljišne čestice na javno-prometnu asfaltiranu površinu.

Rok za podnošenje prijava je 18. prosinca 2019. do 10 sati. Više detalja možete pronaći OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.