Duga mračna noć čeka Baldekin: Stanari sa šterikom u ruci iščekuju struju

Unsplash

Tri zgrade na Baldekinu, kako se čini, bit će večeras bez struje, doznajemo u dežurstvu Elektre. Naime, radnici, unatoč velikim naporima, nisu uspjeli detektirati gdje su točno popucali električni vodovi budući da je riječ o kabelima koji nisu mijenjani preko 50 godina.

– Imamo stvarno strašan problem. Radnici rade, ali ne mogu vam reći kad će struja doći. Najvjerojatnije sutra – kazao nam je dežurni dispečer u šibenskoj Elektri.

U međuvremenu, više od 200 ljudi provest će noć bez struje, što ima stvara popriličan problem. Javljaju se u našu redakciju s pritužbama ne želeći otkrivati svoj identitet.

– Ne mogu vjerovati. Doma u škrinji imam pedesetak kila mesa. Imam i ribe. I što sad s time? Hoće li to propasti? Živimo u 21. stoljeću, a oni ne mogu detektirati kvar – kazao nam je stanar ‘mornaričke’ zgrade.

Ni drugi nije bio nimalo nježan prema radnicima još uvijek državne tvrtke.

– Imam malo dijete doma. Što moram? Kako ću ga okupati? Na šteriku… Ovo nije normalno – kratak je bio mlađi muškarac.

Radnici Elektre, doduše, cijeli su dan radili i detektirali su nekoliko kvarova na Baldekinu. Nekoliko zgrada dobilo je naposljetku struju, ali tri su ostale bez električne energije. Sutra bi, prema neslužbenim najavama, problem trebao biti riješen.

Dio Šibenika vratio se u 19. stoljeće. Vikend je pa bi mogli dobar dio dana biti bez struje

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.