Dugu vladavinu juga preuzima tjedan bure

Na šibenskom je području jutros pretežno oblačno s mjestimičnom kišom i umjerenim istočnim vjetrom. Temperatura zraka je u 6.00 sati iznosila 17°C. I jutros ujednačena temperatura duž obale, Pirovac i Vodice mjere 16°C, Primošten i Rogoznica 17, a toliko je i u Bilicama i Skradinu. U Kninu i Drnišu jutros je bilo 14°C.

Danas se očekuje vrlo promjenjivo. Najviše kiše bit će na moru i otocima Dalmacije, ponegdje je moguća i grmljavina. U drugom dijelu dana na sjevernom Jadranu prestanak oborina i djelomično razvedravanje. Puhat će umjereno do pojačano jugo, u drugom dijelu dana na sjevernom Jadranu će prestati i okrenuti na slab vjetar promjenjivih smjerova. Zadržat će se toplo s temperaturom između 16 i 19°C.

Subota će na sjevernom Jadranu biti djelomično sunčana i uglavnom suha. U Dalmaciji uz promjenjivu naoblaku još samo ponegdje može biti slabe kiše. Na sjevernom Jadranu će puhati slab levanat, krajem dana je moguća slaba bura. U Dalmaciji slabo do umjereno jugo i levanat. Jutro će biti malo svježije, osobito na sjevernom Jadranu, danju i dalje toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 13 do 18°C.

U nedjelju će biti više sunca, ali još će biti moguća mjestimična slaba kiša. Ponedjeljak će označiti početak vladavine bure koja će se zadržati sve do kraja tjedna i donjeti pad temperatura. Najniže noćne temperature bit će oko nule, a najviše dnevne u prvom dijelu tjedna jednoznamenkaste, a prema vikendu u blagom porastu, ali ne preko 12°C.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.