Dujić i Rimac su u sukobu interesa. Šef županijskog HDZ-a opet ide po pobjedu na sud jer kaže da nije kriv

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa predložilo je da se šef županijskog HDZ-a Nediljko Dujić kazni sa četiri tisuće kuna jer je u isto vrijeme primao gradonačelničku plaću i naknadu za članstvo u Skupštini Vodovoda. Riječ je o otprilike tri mjeseca kada se mijenjao zakon, a Dujić je tada primio desetak tisuća kuna. Kako kaže, kaznu će platiti u četiri rate, ali će na Upravnom sudu pokrenuti spor.

– Legalist sam i kaznu ću platiti. To se dogodilo prije više od pet godina, a već sam na Vrhovnom sudu oslobođen zbog tog slučaja. Zato su mi odvjetnici i savjetovali da pokrenem upravni spor – kazao nam je Dujić te dodao da će iskoristiti svoje legalno pravo. Ako Upravni sud utvrdi da nije kriv, plaćeni novac će mu morati vratiti.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa predložilo je, također, da se Josipa Rimac kazni sa etiri tisuće kuna jer u imovinskoj kartici nije prijavila da ima tri stana, već je samo prijavila kuću u Kninu, javlja RTL.

Provjerom kartice i zemljišnih knjiga utvrđeno je da je muž Josipe Rimac vlasnik tri etaže tri stana u Kninu.

– Nedvojbeno se može utvrditi da je Rimac povrijedila odredbe zakona o prijavi imovine. Grubo je obmanula javnost i Povjerenstvo – rečeno je na sjednici Povjerenstva.

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa kaznilo Josipu Rimac

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.