Dujić ipak vuče političke konce. Na čelo županijske državne uprave stiže njegov čovjek

Šibenski odvjetnik Branimir Zmijanović bi uskoro trebao preuzeti funkciju predstojnika Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji te na tom mjestu naslijediti Editu Grubišić koja je na poziciji ‘produžene ruke Vlade’ bila punih 13 godina. Naime, u uži izbor na nedavnom natječaju ušli su njih dvoje, međutim potrebna sigurnosna provjera, doznajemo iz više izvora, išla je samo za Zmijanovića što znači da će, ako sve bude u redu, on sljedeće četiri godine voditi županijski Ured državne uprave.

Zmijanović je, inače, ‘friški’ HDZ-ovac koji je u stranku ušao prije godinu dana kada je kooptiran u Županijski odbor te stranke, no i Grubišić je stara i vjerna članica stranke. Nije čak smetala ni SDP-ovoj koalicijskoj vlasti Zorana Milanovića, ali pojavio se očito stranački kolega koji ima veću podršku.

A ta podrška, doznajemo u HDZ-ovim krugovima, dolazi od predsjednika županijske organizacije Nediljka Dujića koji je napravio sve kako bi Zmijanović zasjeo na čelo državne uprave. Riječ je, govore nam sugovornici, o oduživanju Zmijanoviću, ali i demonstraciji političke sile budući da je župan Goran Pauk svojim reizborom opet ojačao, a htio je navodno da na čelu državne uprave ostane Grubišić.

Dujić je ‘pošto-poto’ htio pokazati i dokazati da on vuče političke konce i da je glavni politički faktor u županiji, stoga je obilazio sve relevantne ljude u stranci i Vladi kako bi lobirao za Zmijanovića. I uspio je, što i nije čudno, kažu nam dobri poznavatelji prilika u stranci.

HDZ protiv HDZ-a: Branimir Zmijanović želi fotelju Edite Grubišić u državnoj upravi

Podsjetimo, Zmijanovićev politički uzlet krenuo je krajem prošle godine kada ga je Dujić gurnuo u više političke sfere, a kako su mediji tada pisali, to navodno nije sjelo svima u stranci. Međutim, Dujić je obrazlagao njegovo kooptiranje u Županijski odbor time da on želi ojačati stranku ljudima koji je svojim ugledom mogu osnažiti.

Zmijanović je, inače, samostalni odvjetnik sa svojim uredom i mnogima je čudno zbog čega se želi skrasiti na poziciju gdje bi imao stalnu, doduše ne baš nisku, plaću od oko 12 tisuća kuna. Ipak, to se može protumačiti snažnijom političkom ambicijom Zmijanovića, a ne smije se ni zaboraviti da je već bilo govora o njegovoj mogućoj kandidaturi za šibenskog gradonačelnika na proteklim lokalnim izborima. Ipak, on je u to vrijeme za širu šibensku javnost bio poprilično nepoznat, a nova funkcija upravo bi mu mogla pomoći da izgradi svoj imidž.

Pokušali smo kontaktirati i Zmijanovića, no on nam se nije javljao na mobitel, a kako doznajemo, u stranci namjeravaju Grubišić ‘utješiti’ mjestom njegova zamjenika te joj se tako ‘odužiti’ za smjenu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.