Ipak ostali bez stranačke iskaznice

Dujić pojasnio zbog čega Časni sud nije odmah jutros iz HDZ-a isključio Josipu Rimac i Tokmačiju

Časni sud HDZ-a jednoglasno je odlučio da se bezuvjetno iz članstva isključe Josipa Rimac i Marinko Tokmačija zbog poznatih razloga – kazao je novinarima Nediljko Dujić, predsjednik Županijskog odbora stranke.

Dujić je kazao i da je praksa Časnog suda da na njihovoj sjednici bude predstavnik predlagatelja.

– Fizički danas nisam mogao biti na toj sjednici, ali smo jučer nakon sjednice Predsjedništva tražili da se iz stranke isključe Josipa Rimac i Marinko Tokmačija što je Časni sud prihvatio nakon što sam kao predlagatelj naknadno danas stigao- priopćio je Dujić novinarima.

Podsjetimo jutros je Sud časti Županijskog odbora, sukladno pravilima i statutu stranke, formirao Vijeće za odlučivanje o postupku isključenja i kako je pojasnio njegov predsjednik Dragan Zlatović ‘sukladno pravilima zatražio i dodatno pojašnjenje o inicijalnom aktu za pokretanje stegovnog postupka, kako bi se utvrdila eventualna povreda stranačke obaveze za navedene osobe’.

Kao što je poznato, Rimac je prvoosumnjičena u akciji USKOK-a koja je u javnost izašla prošli petak, a osumnjičen je i Marinko Tokmačija, gradski vijećnik Grada Knina.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.