Dujić rješava stranački ‘status quo’ u Kninu. HDZ će konačno profunkcionirati…

Županijski odbor mladeži HDZ-a raspustio je kninski ogranak stranačke mladeži, a za povjerenika je postavljen Ante Škugor, nacionalni dopredsjednik Mladeži HDZ-a. On će, kako doznajemo od šefa županijske organizacije Nediljka Dujića, kroz najkasnije mjesec dana provesti izbore te će kninski ogranak mladeži konačno dobiti svog predsjednika.

Podsjetimo, krajem prošle godine trebali su biti održani redovni izbori za stranačku mladež u Kninu, no tadašnji predsjednik prekinuo je legalnu predizbornu skupštinu jer su u prostorijama bili ljudi koji tu nisu pripadali. Navodno je bila riječ o Josipi Rimac i njezinim osobama od povjerenja.

Skupština na kraju nije bila ni dovršena pa je u Kninu ostao ‘status quo’, odnosno na red nije došla točka o razrješenju starog predsjednika i raspisivanju izbora. Mediji su tada izvještavali o sukobu novog šefa kninske organizacije Nikole Blaževića i stare šefice Josipe Rimac koja nije htjela ispustiti utjecaj. Upitali smo Dujića ima li konačno rješavanje stanja u Kninu veze s prijavom Rimac za ravnateljicu NP Krka…

– Ma kakva Josipa… Ona je samo jedan od članova HDZ-a. Jednostavno, ne možemo si dozvoliti da u tako bitnim sredinama poput Knina nemamo sva stranačka tijela. Ako će netko to promatrati obračun s bilo kime, to me najmanje zanima – kazao nam je Dujić.

Žao mu je, kaže, što izbori nisu provedeni, a nije bilo ni najmanje osnove da se to dogodi.

– Našli smo model kako konsolidirati stanje i provesti izbore. Neka budu demokratski i neka bolji pobijedi, a da se nitko ne miješa. Bit će sve riješeno u razumnom roku, a svima nam je interes čvrsta i stabilna stranka – napominje šef županijske organizacije.

Dodaje da su na pragu rješenja i za popunjavanje Gradskog odbora stranke u Kninu. Naime, već mjesecima stranka ima predsjednika organizacije, ali nisu provedeni izbori za popunjavanje Gradskog odbora.

– Prekinut ćemo tu praksu. Interes nam je čvrsta i stabilna stranka u Kninu, a do kraja veljače riješit ćemo i Gradski odbor u Kninu – poručio je predsjednik županijske organizacije HDZ-a.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.