Dujić sve konce drži u rukama. Kaže da ga novi posao neće omesti u šefovanju HDZ-om i skupštinom

Nediljko Dujić, koji je od danas u stalnom radnom odnosu kao savjetnik Uprave Hrvatskih šuma za EU fondove, razminiranje i požare, i dalje će biti predsjednik Županijske skupštine te šef županijskog HDZ-a. Budući da nije dužnosnik, kako kaže, nije u sukobu interesa, a ni novi posao mu nije striktno vezan za jedno mjesto, već za sva područja kojima je potrebna njegova pomoć.

– To je posao i u Zagrebu, Osijeku i Dubrovniku… Kroz sljedećih 30 do 40 dana na samom terenu sagledat ću situaciju u ispostavama Hrvatskih šuma. Trebam vidjeti koliko je ukupno površina pod minama u Hrvatskoj, a da su u vlasništvu Hrvatskih šuma, poraditi na protupožarnoj zaštiti, odnosno pod hitno nastaviti s onim što smo radili prije sezone, da nam se ne bi ponovilo pakleno prošlo ljeto – ističe Dujić koji dodaje da su ‘šume’ već u projektima za EU sredstva, a poglavito na područjima prekogranične suradnje.

Posao mu je, objašnjava, računalo, mobitel i komunikacija pa nije za očekivati da će zbog dvije informacije trčati u Dubrovnik ili Pulu.

– Sve je danas dostupno preko e-mailova i telefona i takav je dogovor s Upravom. Da sagledam situaciju i predložim mjere koje bi trebalo poduzeti. Kad sam predavao molbu, napravio sam elaborat što sam po tim pitanjima radio u zadnjih 20 godina i smatram kako nema logike da imamo toliko neiskorištenog šumskog zemljišta, posebice u Dalmaciji – napominje novi savjetnik Uprave Hrvatskih šuma.

Kao predsjednik županijskog Lovačkog saveza stalno pomaže lovcima, a s novim poslom ta će se pomoć intenzivirati.

– Svi smo svjedoci da nema godine da netko od lovaca ne strada u minskim poljima, čak i na područjima Hrvatskih šuma. Jednostavno je, moramo spriječiti sva stradavanja – poručio je Dujić.

Radi se, veli, o poslu u kojem može polučiti iznimno dobre rezultate zbog svog iskustva.

– Više od 20 godina susretao sam se s tim problemima i pokušavao riješiti stotinu stvari. Želim pomoći unaprijediti sve u jedan centar kako bismo na kraju imali bolju učinkovitost – zaključio je novi savjetnik Uprave Hrvatskih šuma.

Nediljko Dujić ima novi posao. Od sutra savjetuje Hrvatske šume

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.