Dujićev čovjek od povjerenja: Blažević će konsolidirati izgubljeni kninski HDZ

Nikola Blažević imenovan je povjerenikom HDZ-a za grad Knin kako bi pripremio tu organizaciju za nadolazeće unutarstranačke izbore. Bivšeg kninskog gradonačelnika, doznajemo, na tu funkciju imenovao je Županijski odbor stranke na prijedlog šefa županijske organizacije Nediljka Dujića, i to nakon što je Josipa Rimac izgubila izbore u gradu koji je od osamostaljena Hrvatske ‘držao’ HDZ.

Imenovanje povjerenika i povjerenstava početak je rješavanja situacija u odborima kojima Dujić nije bio zadovoljan, odnosno u onima koji su izgubili lokalne izbore. HDZ je, također, držao i Tribunj od osnutka te Općine, ali ga je izgubio od neovisnog Marka Grubelića. Novi čovjek za Tribunj, doznajemo od Dujića, je Alen Popov koji će konsolidarati redove i pripremiti organizaciju za izbore.

U Primoštenu kojim godinama suvereno vlada Stipe Petrina, novi povjerenik HDZ-a je Ivan Soža, predsjednik županijske Gospodarske komore, dok je Dujić u Pirovcu povjerenje dao Stipi Uremu, a u Tisnom Luki Jakovčevu.

– Uz povjerenike važna su i povjerenstva koja broje od 9 do 17 članova. Po našem statutu, u povjerenstva ulaze i predsjednici Kluba vijećnika, mladeži i zajednice žena. Povjerenstva imaju sve ovlasti gradskih i općinskih odbora te će izvršiti adekvatnu pripremu, konsolodirati stanje i provesti izbore u sljedećih šest mjeseci – objasnio je Dujić.

Prilikom predlaganja povjerenstava, veli šef županijske organizacije, maksimalno se vodilo računa o mlađim i obrazovanim generacijama koji će biti nova generacija političara. Na novinarsku konstataciju da Rimac ipak neće biti povjerenica stranke, uostalom zato što je otišla za Zagreb, Dujić je odgovorio kako je ona dala ostavku, kao i ostalih četvero predsjednika, te da je obveza županijskog odbora pripremiti organizacije za unutarstranačke izbore.

Podsjetimo, Rimac se nije tek tako dala iz kninske organizacije pa je preko medija tražila da se nju postavi za povjerenicu u Kninu. No, kako nam kažu u stranci, umirena je imenovanjem za državnu tajnicu.

Kninska kraljica sreću je ipak pronašla u Zagrebu. Imenovana je državnom tajnicom

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.