Dvodnevna konferencija o ribarstvu bit će održana u Šibeniku. Uvodi se novi sustav za kontrolu

Nakon punoga mjesca ribari se vracaju svakodnevnim aktivnostima 30.03.2019., Tribunj - Nakon punoga mjesca ribari se vracaju svakodnevnim aktivnostima. Tribunjski ribari zadovoljni su nocasnjim ulovom plave ribe. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

‘Konferencija o ribarstvu’ bit će održana u ponedjeljak i utorak u Šibeniku, a na njoj će biti predstavljen novi sustav za kontrolu ribarstva na Jadranu.

Tijekom dvodnevne konferencije predstavnici ribarskog sektora, znanstvene zajednice te resornih ministarstva, raspravljat će o ključnim temama poput stanja resursa i upravljanja malom plavom ribom, kontrole ribarstva, novih trendova u akvakulturi te financiranja ribarskog sektora.

Ribolov male plave ribe najvažniji je dio hrvatskog ribarstva koji broji preko 200 plovila te izravno zapošljava oko 1.400 ljudi, a o njemu ovisi i cjelokupna industrija prerade ribe u kojoj je zaposleno oko 3.300 ljudi.

Hrvatska je predvodnik u održivom upravljanju ribljim stokovima na Jadranu,
dosljedno provodi plan upravljanja stokovima te usko surađuje s međunarodnom
znanstvenom zajednicom i ribarima.

Kakvo je stanje hrvatskog ribarstva, što donosi Prijedlog plana Europske unije za malu plavu ribu u Jadranu, s kojim su izazovima suočeni hrvatski ribari samo su neka od pitanja na koje će sudionici konferencije pokušati odgovoriti, raspored tema i program konferencije možete pronaći OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.