Edukacija o EU izborima: ‘Nastojimo ukazati na važnost institucije Europskog parlamenta’

Edukacija o izborima za Europski parlament pod nazivom #ovajput glasam-Ususret izborima za Europski parlament održana je danas Urbanom centru u Šibeniku.

U okviru programa održavaju se  radionice i predavanja na kojima se zainteresirani mogu informirati o izborima za Europski parlament, koji će se održati u nedjelju.

U aktivnostima sudjeluju i predstavnici udruge Mladi u EU, Savjeta mladih Grada Šibenika, studenti Veleučilišta u Šibeniku te učenici Medicinske škole Šibenik.

Voditeljica Ureda za informiranje  Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj gospođa Violeta Simeonova Staničić  promovirala je važnost izlaska na izbore te pojasnila način funkcioniranja Europskog parlamenta.

– Na prošlim izborima za Europski parlament izlaznost birača u Hrvatskoj je bila slaba. Nastojimo ukazati na važnost institucije Europskog parlamenta, kao i odluka koje se u njemu donose – kazala je Staničić.

Edukacija je održana u organizaciji Grada Šibenika, Informacijskog centra Europe Direct Šibenik i Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj.

– Ovo je naš drugi susret u istom prostoru, a aktivnosti koje provode udruge u gradu Šibeniku, uz  podršku Ureda za informiranje EU parlamenta, imaju za cilj osvijestiti građane o potrebi izlaska na izbore za Europski parlament. Grad Šibenik je ostvario niz vrlo značajnih projekata upravo europskim sredstvima i svakim danom postajemo sve svjesniji da naša zadaća nije samo pratiti aktivnosti unutar Europske unije, već i sudjelovati u njihovom kreiranju – zaključio je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.